Liefde wereldwijd in steeds meer
smaken beschikbaar

9 september 2017

hookedonyou_benjerry_hartjes_web_779x400.jpg

Waar Nederland al vele jaren vertrouwd is met het homohuwelijk, ontdekken steeds meer andere landen óók dat liefde in verschillende smaken komt. Deze zomer namen onze Oosterburen een wetsvoorstel aan waardoor mensen van gelijk geslacht met elkaar mogen trouwen. En ook in de Verenigde Staten en Australië komen er steeds meer rechten voor LHBT-ers (lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender mensen). Bij Ben & Jerry’s zijn we daar heel blij mee! Want naast ijs in alle smaken, zetten wij ons óók actief in voor liefde in alle smaken.Wat hebben wij als ijsmakers gedaan om de LHBT-beweging wereldwijd te ondersteunen? Lees verder en ontdek wat onze Ben & Jerry’s collega’s in andere landen doen!

  1. Ben & Jerry’s was één van de eerste bedrijven in de VS die al sinds 1987 gelijke rechten geeft aan ‘same sex’-koppels. Dat is belangrijk voor bijvoorbeeld het afsluiten van sociale verzekeringen.
  2. Met nieuwe ijssmaken vragen we regelmatig aandacht voor onderwerpen die we belangrijk vinden. Zo vroegen we aandacht voor het homohuwelijk in de VS met de smaken Hubby Hubby en Apple-y Ever After én vierden we uiteindelijk de goedkeuring van het homohuwelijk door Cookie Dough tijdelijk om te dopen tot I Dough, I Dough.
  3. In Australië worden gelijke rechten nog altijd beperkt door de hopeloos ouderwetse Federal Marriage Act uit 1961. Om aandacht hiervoor te vragen, is het niet mogelijk om in Australische Scoop Shops twee scoops ijs van dezelfde smaak te bestellen. We willen daarmee iedereen oproepen om de petitie te tekenen om het wetsvoorstel te veranderen.
  4. We deden mee aan Gay Pride parades van onze thuisstad Vermont in Amerika tot in Tokyo…
  5. … en trakteerden recentelijk Ierland op een ijssmaak met de naam EngageMint Party.

En ja, ook in Nederland blijven we natuurlijk aandacht vragen voor de LHBT-gemeenschap! Bijvoorbeeld met onze smaak Hooked On You, waarvan een deel van de opbrengst terecht kwam bij projecten van COC Nederland. Dit is de belangenvereniging die strijdt voor acceptatie en gelijke rechten voor de LHBT-gemeenschap.

 

love_comes_in_all_flavors_web.jpg

Waarom doen we dit?

Sinds onze oprichting in 1978 zetten we ons in voor rechtvaardigheid en sociale gelijkheid en komen we op voor mensen die worden buitengesloten. Deze waarden zitten in het DNA van ons bedrijf, net zoals de chunks en swirls in ons ijs zitten. Daarom spreken wij ons uit over zaken die wij belangrijk vinden. En dat is niet alleen voor liefde in alle smaken, maar bijvoorbeeld ook voor een wereld met alle smaken mensen. Benieuwd geworden naar wat we nog meer doen? Lees hier nog even verder.