Bescherm tieners op de vlucht: teken de petitie!

petitie-gesloten

** PETITIE GESLOTEN **

Wereldwijd zijn er tieners op de vlucht op zoek naar een veilige plek. Voor hen is die tocht vaak lang en gevaarlijk.

Ze hebben recht op hulp en bescherming. In aanloop naar World Refugee Day steunen wij de petitie van het team van Shadow Game om de EU te vragen tieners op de vlucht beter te beschermen. Doe jij mee? 

Mensen die vluchten hebben het recht om bescherming te zoeken in een ander land. Op papier dan, want de praktijk in Europa is anders. Vaak moeten ze een levensgevaarlijke tocht maken. Onder de groep zijn ook veel minderjarigen die vaak enorme afstanden zonder hun ouders moeten afleggen. Zij hebben naast het basisrecht op bescherming, ook het recht om als kind behandeld te worden. Dat staat zo in het Kinderrechtenverdrag.

Een stem voor tieners op de vlucht

De tocht die tieners in Europa moeten afleggen op zoek naar een veilige plek, is vastgelegd in de prijswinnende documentaire Shadow Game, die vorig jaar is uitgekomen en die wij eerder hier deelden

Nu laten de tieners uit deze docu van zich horen. Zij vragen aan Europa om tieners op de vlucht de bescherming te geven die ze nodig hebben.

Teken de petitie

In juni 2022, rond World Refugee Day, overhandigen de gevluchte tieners de handtekeningen aan de vertegenwoordigers van het Europees Parlement in Brussel. Help jij mee om tieners op de vlucht te beschermen? Teken dan nu de petitie!