“Wachtrijkarma” oftewel 10 manieren om de tijd in de wachtrij te doden op Free Cone Day

Mensen staan in de rij voor ijs

Praat met vreemden

Er bestaat geen twijfel over: ijs smaakt nog beter met vrienden. En wat is een betere plek om nieuwe vrienden te maken dan een wachtrij vol ijsliefhebbers!? Wees dus niet verlegen, begroet een vreemde en misschien leer je elkaar wel beter kennen dan Milk & Cookies. We helpen je zelfs op weg met deze ijsbreker: “Als je van Ben & Jerry’s houdt, dan heb je vast en zeker een goede smaak. Wil je me helpen om een smaak te kiezen?” Zie je nu wel? Zo moeilijk is het niet!


Clown in de wachtrij

Zet een meezinger in

Als je in de rij staat op Free Cone Day, dan heb je waarschijnlijk al wel eens gehoord van Cherry Garcia. Maar wat je misschien niet weet, is dat muziek een belangrijk deel uitmaakt van de Ben & Jerry’s-lifestyle. Of het nu gaat om het vernoemen van smaken naar onze muzikale idolen of het weggeven van gratis ijshoorntjes op onze favoriete muziekfestivals, er is niets beters dan een lekker deuntje om onze smaakpapillen in beweging te krijgen. Dus waarom zou je de tijd niet doden met je eigen meezinger? Neem een ukelele mee of zing a capella en laat je buren in de wachtrij meedoen. We zijn een en al oor ... en mond!


Hand die ijshoorntjes vasthoudt

High-five een Ben & Jerry’s-ijsschepper

Onze ijsscheppers zijn dol op tevreden klanten en er gaat niets boven Free Cone Day om een glimlach op ieders gezicht te toveren. Soms wordt de opwinding van het vooraan in de rij staan je echter gewoon te veel. Je hersenen tintelen van alle smaakmogelijkheden, het water loopt je in de mond, je voeten dansen mee op dromen van karamel en hagelslag en … oké, even diep ademhalen. Laten we die positieve energie goed gebruiken. Geef je ijsschepper een gulle glimlach en een high five. Dat voelde best goed, toch? Maar vergeet niet om te bestellen!


hand houdt mobiele telefoon vast

Naar huis bellen

We zijn heel blij met het feit dat zoveel jonge mensen van Ben & Jerry’s houden. In onze geboortestad Burlington, Vermont en daarbuiten zijn lokale studenten veel- en graag geziene gasten in de Scoop Shop. Free Cone Day is vrijwel zeker het soort feest dat mama en papa zullen goedkeuren, dus waarom bel je ze niet even om ze erover te vertellen!? 


een hand die meerdere smaken ijs schept

Doe een Ben & Jerry’s-smaakquiz

Hoeveel smaken van Ben & Jerry’s kun jij opnoemen? Ken jij meer ijsvarianten dan je vrienden en vriendinnen in de wachtrij? En wat dacht je van bonuspunten voor de namen van onze voormalige smaken? Zorg ervoor dat je de score bijhoudt: de winnaars (en verliezers) krijgen, je raadt het al, een gratis ijshoorntje!


mensenmenigte bij een concert

Doe de Ice Cream Shuffle

Oké, sluit je ogen. Je ziet een leeg podium en het publiek zit op het randje van hun stoel. De lichten gaan aan, de muziek begint en een heel dappere ziel (ben jij dat?) begint te dansen. Dit is echter niet zomaar een dans. Deze dans is hipper dan Phish Food en aanlokkelijker dan Chocolate Fudge Brownie. Hij heet de Ice Cream Shuffle en je hebt hem net uitgevonden. Maar dat is geen podium, het is de wachtrij op Free Cone Day en iedereen staart je aan. Doe gewoon je ding en misschien doen ze wel mee.


mensenmenigte bij een klimaatoptocht

Sommige boodschappen zijn best de moeite van het verspreiden waard en we proberen altijd aandacht te vragen voor de thema’s die ons bij Ben & Jerry’s na aan het hart liggen. Wist je dat we klimaatrechtvaardigheid, huwelijksgelijkheid, Fairtrade-inkoop en vele andere waardengestuurde initiatieven ondersteunen? Help ons de boodschap te verspreiden en de wereld een klein beetje mooier te maken, met een ijshoorntje in de hand.


mensenmenigte

Start een wave

Ga je gang en gooi je handen in de lucht alsof het je niets kan schelen. Wij vinden dat je ook buiten het voetbalstadion best je handen eens in de lucht mag gooien. Er is altijd veel publiek op Free Cone Day. En veel publiek vraagt gewoon om een wave! Vind je ook niet? Laten we het eens proberen … 1, 2, 3 … waaaaaaave!


mensen die op een trampoline springen

Doe wat jumping jacks

Het kleine ‘niet zo heel geheime’ geheim van Free Cone Day is dat hoewel je maar één hoorntje tegelijk kunt bestellen, je altijd weer achterin de rij mag aansluiten voor een tweede ronde. Maar waarom zou je het bij een tweede ronde laten? Wat dacht je van drie of vier uitstapjes naar onze ijscowagen? Als je immers een paar calorieën moet verbranden om ruimte te maken voor het volgende hoorntje, moedigt Ben & Jerry’s officieel alle vormen van lichaamsbeweging aan. Maar doe wel voorzichtig, kinderen.


hand die ijshoorntjes aanreikt

Help Ben & Jerry’s om “Bedankt” te zeggen

Stel je eens een wereld voor zonder Half Baked of Chocolate Chip Cookie Dough. Zonder onze fans zouden veel van onze beroemde euforische smaken nooit het daglicht hebben gezien. Al meer dan 35 jaar viert Ben & Jerry’s Free Cone Day als een manier om onze trouwe klanten te bedanken. Jullie hebben ons immers in staat gesteld om in de vriezers van ijsliefhebbers over de hele wereld te belanden. Dus deze is voor jou, Ben & Jerry’s-liefhebber!