Skip to main content

 

Dezelfde bevriesbaarheid, vriendelijkere bevriezingsmiddelen

Bij Ben & Jerry's zoeken we altijd naar manieren om onze milieu impact te verminderen- inclusief de klimaat impact van de duizenden vriezers in Ben & Jerry's winkels over de hele wereld. 

In december 2011, keurde de US Environmental Protection Agency ( EPA) onze petitie goed voor het commercieel gebruiken van koolwaterstof vriezers ( HC vriezers) in de VS. 

HC vriezers zijn meer energie efficient en gebruiken een natuurlijke koolwaterstof als bevriezingsmiddel met een lagere impact op het milieu dan de hydroflourcarbon ( HFC) bevriezingsstoffen die normaal gebruikt werden in de VS. De goedkeuring door de EPA was daarom goed nieuws voor het miliey. En een ander voordeel: HC vriezers zijn ook nog voordeliger dan de normale vriezers dus we hebben goede hoop dat andere bedrijven realiseren dat deze ondermijnende actie om de aarde te redden ook wel een kostenvoordeel heeft. In Europa zijn koolwaterstof vriezers ( HC vriezers) veelvuldig in gebruik, inclusief vele vriezers die Ben & Jerry's ijs bevatten.