De unieke wereldsmaken van Ben & Jerry's

Neem je paspoort mee om ze allemaal te proberen!

March 26, 2015

Euforische smaken, daar draait het om bij ijs.  Onze 'chunks' en 'swirls' kan je in alle uithoeken van de wereld vinden. Maar om onze fans wereldwijd te verwennen, bieden wij soms enkele unieke smaken aan die je enkel in bepaalde landen kan vinden.  Klinkt als een perfect excuus om je reispas klaar te houden!  Klaar voor een smakelijke reis? 

Peanut Butter Half Baked: Chocolade & pindakaas roomijs met stukjes pindakaas koekdeeg en brownies. 

01_pbhb.jpg

Hoe maak je een van de meest populaire Ben & Jerry’s smaken nog beter?  Eén woord: pindakaas.  Om de 15e verjaardag van ons 'Half Baked' gamma te vieren, introduceerden we in de Verenigde Staten en Australië Pindakaas 'Half Baked', zijn tweelingszusje met pindakaas.   Maar pindakaas liefhebbers, let op: deze heerlijke smaak is slechts voor een beperkte periode verkrijgbaar.  

 

S' mores: chocolade ijsroom met vele chunks, getoaste Marshmallow & Graham Cracker swirls. 

02_smores.jpg

Ter ere van het officiële kampvuurdessert, hebben we deze smaak overvloedig voorzien van alles wat 's mores zo fantastisch maakt.  Voortaan heb je geen BBQ-priemen meer nodig om van je lievelingsdessert te smullen. Deze verrukkelijke smaak is te verkrijgen in de Verenigde Staten of in een Scoop Shop in Ierland of het Verenigd Koninkrijk. 

 

Chocolate Therapy: Chocolade ijsroom met chocolade cookies & swirls van chocolade pudding ijsroom. 

03_chocolate_therapy.jpg

Iedereen kan af en toe wel wat therapie gebruiken, en chocolade is één van de beste manieren om een glimlach te toveren op je gezicht.  Deze smaak is een 'smooth operator' met een beetje no-nonsense crunch en een kern van chocolade pudding swirl.  Het is de goedkoopste vorm van therapie die je kan vinden in de States en Singapore.  Je kan ook een potje therapie kopen in de Scoop Shops in Canada en Australië. 

 

Chubby Hubby: vanille ijsroom met pinda-fudge, bestrooid met pretzels met fudge & pindakaas swirls. 

04_chubby_hubby.jpg

Deze iconische smaak ontstond doordat twee administratieve medewerkers een super gemotiveerde Ben & Jerry’s medewerker ervan overtuigde dat deze smaak echt bestond (hij bestond niet), waarna de man zich zo schuldig voelde dat hij elke winkel afzocht, echter zonder resultaat.  De listige collega's schreven ons een brief over hun grap, en we moesten het zelf proeven.  Het was zo goed dat het sindsdien een klassieke smaak is geworden in de States, en nu kan je het ook vinden in Australië en Singapore.  

 

Milk & Cookies - Clever Cookies - A Cookie Affair - Cookie Carnival: Vanille-ijs met een swirl van chocoladekoekjes, chocoladeschijfjes & dubbele chocoladekoekjes met schijfjes

CleverCookies.jpg

Soms krijgt een bepaalde smaak internationale waardering, maar verschilt de naam afhankelijk van waar je je in de wereld begeeft. Wat Milk & Cookies in de Verenigde Staten wordt genoemd, is in Zweden, Denemarken, Noorwegen, Finland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk bekend als Clever Cookies. Dezelfde smaak wordt in Japan  Cookie Carnival genoemd, maar in de Scoop Shops in Australië moet je naar A Cookie Affair vragen. Hoe je het ook noemt, een ding is zeker: het is heerlijk! 

 

If I Had A Million Flavors: Een mix van chocolade- en vanille-ijs met fugde toffees, witte chocoladestukjes, pindakaascupjes en fudge amandelen

BNJ0016-2-91.jpg

In Canada hebben we met de Canadese rockband Barenaked Ladies samengewerkt om een multi-smaakcreatie te ontwikkelen die voor iedereen iets lekkers biedt. Je krijgt niet alleen heel veel chocoladestukjes, maar een gedeelte van de opbrengst gaat ook naar ABC Literacy, een organisatie tegen analfabetisme onder volwassenen in Canada. 

 

Exclusief voor de Scoop Shop

Onze eerste Scoop Shop in Tokio, Japan, heeft een smaaklaboratorium waarin smaakgoeroes unieke smaken kunnen ontwikkelen die alleen in de Scoop Shop verkrijgbaar zijn. Hieronder volgen een aantal van hun unieke smaken:

 

Maccha Made in Heaven: Groene matchathee-ijs met gekarameliseerde pecannoten

Maccha.jpg

 

Passionable Pine: Passiefruitijs met anannasstukjes en een frambozenswirl

Passionable Pine.jpg

 

Murasaki Imotion: Paars zoet aardappelijs met paarse zoete aardappelstukjes

Murasaki Imotion.jpg

 

Voor welke smaak wil jij op reis? Laat het ons weten op Twitter @benandjerrys.