Greyston Bakery: heerlijke brownies met een fantastische missie

De brownies die we gebruiken in ons ijs komen uit de Greyston Bakery in New York, waar het produceren van heerlijke brownies een onderdeel vormt van een nog grotere missie om banen en opleidingen te verstrekken aan stadsbewoners met een laag inkomen. 

Lisa Marie Bryant

Lisa_Marie_Bryant_Page-crop778x659.jpg
Titel:  

Hoofdoperator, pakkamer

Dienstperiode bij Greyston:  

5 jaar

 

"Er zijn hier niet zoveel vrouwen. We vormen de minderheid. Toen ik hier net begon, moesten alleen ikzelf en een ander meisje het met die kerels uithouden. We doen mannenwerk, weet je? Wat zij doen, doen wij beter."

"Greyston biedt promoties en ik hoop supervisor te worden. Ik weet precies wat er hier allemaal om gaat. Ik ben hier al een tijdje, ik heb veel geleerd en weet precies hoe alles in elkaar steekt, weet je? Ik heb alles onder controle. Ik hoop dat ik de volgende treden in mijn loopbaan bereik. Ik ben van plan hier nog wel even te blijven."

"Ik heb hier bij de bakkerij veel aardige mensen ontmoet. We kunnen het prima met elkaar vinden. We werken, we lachen en we spelen. Het is net een nieuwe familie. Niet van vlees en bloed natuurlijk, maar het is echt anders. Het is geweldig."

"Sommige mensen hier raakten vaak in de problemen, en ze hadden het erover hoe ze bij Greyston in dienst werden genomen. Ze hebben een positievere kijk op de toekomst. Ze hoeven niet meer terug te keren naar hoe ze voorheen leefden. Sommigen zeggen dat het hun leven heeft gered."

"De filosofie van Greyston betekent dat je jezelf doelen stelt om iets anders te gaan doen, doorgaan, de dingen verbeteren voor jezelf. Streven naar een betere functie, terug naar school gaan, een ander vak leren, niet blijven plakken waar je bent. Je kunt altijd meer doen, het kan altijd beter."