Greyston Bakery: heerlijke brownies met een fantastische missie

De brownies die we gebruiken in ons ijs komen uit de Greyston Bakery in New York, waar het produceren van heerlijke brownies een onderdeel vormt van een nog grotere missie om banen en opleidingen te verstrekken aan stadsbewoners met een laag inkomen. 

Paul Daniels

Paul_Daniels_Page-crop778x659.jpg
Titel:  

Bakker, pakkamer

Dienstperiode bij Greyston:  

2 ¼ jaar

 

"Greyston is een beweging. Ze bestaan al meer dan 30 jaar. Het is gaaf om wat terug te doen voor de gemeenschap. Ik denk dat ze ergens om geven, en ze helpen mensen om te streven naar verbetering."

"Ik ben inwoner van Yonkers, dus ik wist altijd al wat Greyston deed. Toen ik uit de gevangenis kwam, ging ik hierheen en ik wilde mijn leven veranderen. Ik waardeer het dat ze me een kans gaven voordat iemand anders dat deed, dus ik geef ze 110%."

"Als je zorgt dat je niet in de problemen raakt, zijn er allerlei mogelijkheden voor je. Hiervoor had ik zo'n leven met problemen, ik verkocht drugs. Ik wist niet dat er al die mogelijkheden die ik nu heb waren. Ik ben veranderd. Ik heb mezelf dingen aangeleerd, en wilde een burger worden en ophouden met het verkopen van drugs. Ik wilde er zijn, voor mijn familie, mijn kinderen."

"Ik inspireer veel mensen op straat, omdat ze me kenden toen ik nog een drugsdealer was. Als ik dus werk kan krijgen waar ik op tijd aankom, op tijd wegga en hard werk, nou, dat is voor andere mensen een inspiratie. Ik vind het geweldig, dat gevoel dat je een goed voorbeeld geeft. Zo wil ik altijd blijven. Veel mensen zien dat ik het kan, dus dan krijgen zijzelf ook het gevoel dat ze het kunnen."

"Het is een totale omslag, maar je moet het wel willen. Het gebeurt niet zomaar."