Smaakgoeroe Kirsten Schimoler: ontdekkingsreiziger met een serieuze passie voor eten

April 1, 2015

KirstenSchimoler-779x409-TopContent.jpg

Kirsten Schimoler heeft deze droombaan (het ontwikkelen van nieuwe smaken bij Ben & Jerry's) al sinds 2009. Zoals Kirsten uitlegt, is ze technisch gezien een wetenschapper, maar waar ze echt in opgaat is "spelen met eten."

"Wij smaakgoeroe's zijn allemaal een beetje raar," zegt ze. "Er is een reden noemen waarom wij het Bizar & D noemen in plaats van R & D. " Wat Kirsten bedoelt is dat smaakgoeroe's een andere kijk hebben op de wereld ... en op eten. Ze kunnen volstrekt unieke combinaties van smaken bedenken die anderen nog niet in hun dromen zouden durven uitproberen. Als het werkt, is het pure magie.

Kirsten ondersteunt haar creativiteit in de keuken door het doen van veel en grondig onderzoek. "Inspiratie komt van overal", zegt Kirsten. Van zonsopgang tot in de kleine uurtjes gaat ze op ontdekkingstocht naar restaurants, bakkerijen, snoepwinkels, en cocktailbars op zoek naar haar volgende grote smaakidee.

Ontdek meer over de weg die Kirsten gegaan is om haar droombaan te bereiken in ons nieuwe smaakgoeroe-verhaal: