Cookie Dough: Het legendarische ontstaan van onze populairste smaak

De populairste smaak van Ben & Jerry's begint in 1984 met een anonieme suggestie van een fan en is sindsdien altijd een favoriet van fans gebleven.

May 28, 2015

gas-station.jpg

 

Cookie Dough ijs, in 1984 geïnspireerd door een anonieme fan

Lang geleden in de begintijd van onze eerste ijswinkel in Burlington (Vermont) hadden wij een mededelingenbord waarop mensen suggesties voor nieuwe smaken konden achterlaten die Ben en Jerry  konden maken. Terwijl de anonieme ideeën binnenstroomden, viel een idee op. 

Het lijkt nu zo voor de hand liggend, maar toen was het revolutionair. Wat als je grote stukken koekjesdeeg van de chocolate chip-koekjes in vanille-ijs stopt?

Een van de grootste verleidingen als je koekjes bakt is af en toe een stukje deeg in je mond stoppen. Soms heeft degene die de koekjes bakt moeite om er voldoende op de bakplaat te krijgen aangezien het deeg ook lekker is voordat het zelfs maar in de oven is geweest. 

De mensen van de Scoop Shop gingen aan het werk en maakten deeg voor chocolate chip-koekjes en voegende dit toe aan vanille-ijs. Het was gelijk een hit.

 

Cookie Dough werd een overweldigend succes in onze Scoop Shop

De smaak was in eerste instantie alleen beschikbaar in de Scoop Shop in Burlington (Vermont) en fans kwamen overal vandaan om het te proeven. Een van onze werknemers herinnert zich dat een groep studenten van de Universiteit van Vermont naar de Scoop Shop in Burlington kwam en dat Cookie Dough helemaal uitverkocht was. De studenten besloten toen om naar de kruidenier aan de overkant te gaan en een rol kant-en-klaar koekjesdeeg te kopen. Ze namen het mee naar de winkel, bestelden vanille-ijs, sneden het deeg in stukjes en roerden het er doorheen.

BNJ0026_Cookie_Dough-4616_Large-779.jpg

 

De lange weg naar de populairste pint ter wereld

Ben & Jerry's heeft er altijd in geloofd dat als iets het waard is om te doen, dan moet het ook goed gedaan worden. In het geval van Cookie Dough betekent dat uitzoeken hoe die heerlijke smaak, consistentie en textuur van het koekjesdeeg behouden blijft bij ijstemperaturen. Onze smaakgoeroe Peter Lind ging de samenwerking aan met een bedrijf genaamd Rhino Foods, en gedurende een ongelooflijke zes jaar hebben wij het koekjesdeeg dat nu in ons ijs zit geperfectioneerd. 

In 1991 zijn wij Cookie Dough in pints gaan aanbieden en zijn wij blij dat wij dat hebben gedaan. Het is sindsdien een van onze populairste en meest geliefde smaken!

 

BNJ0026_Cookie_Dough-4557_Large-EU-779.jpg

 

Is Cookie Dough jouw favoriete smaak? Vertel ons alles over jouw #cookiedough liefde op Twitter @BenJerrysNL