Rhino Foods: De mensen achter de heerlijke stukjes koekjesdeeg

May 31, 2015

tumbling-dough-(1).jpg

 

Ben & Jerry's hebben een lange traditie in samenwerken met gelijkgestemde partners om onze euforische smaken te maken. Van de familieboerderijen en coöperaties waar wij onze ingrediënten van krijgen, tot maatschappelijk verantwoordelijke brownie-bakkers uit de Greyston Bakery, wij zien dat vele handen licht werk maken en heerlijk ijs. Onze relatie met Rhino Foods, de makers van het geliefde koekjesdeeg in ons ijs, vormt hier geen uitzondering op 

 

Ted-Hockey.jpg

 

Lang geleden ging de smaakgoeroe Peter Lind van Ben & Jerry's een samenwerking aan met Ted Castle, een voormalig internationaal ijshockeyer en ijshockeycoach bij de Universiteit van Vermont. Ted Castle en zijn kleine bedrijf ontwikkelde het koekjesdeeg dat je nu in ons heerlijke ijs vindt.

Wij vroegen Rhino Foods om koekjesdeeg te maken dat lekker bleef bij de vriestemperatuur van ijs en nog steeds het plakkerige, kneedbare, gelijk herkenbare koekjesdeeg zou zijn waar wij allemaal van houden. 

 

BNJ0026_Cookie_Dough_Mixer-4649_Large-EU-779.jpg

 

Goed, dat was niet eenvoudig, maar met hard werken en vindingrijkheid is het Rhino gelukt en leveren zij al sinds 1991 ons koekjesdeeg. Vanaf dat moment produceren zij het koekjesdeeg en gebakken stukjes - of 'chunks' zoals wij ze noemen - voor bijna de hele ijswereld. 

Geinspireerd door de missie van Ben & Jerry's richt Rhino Foods zich voornamelijk op de voorspoed van de medewerkers. De achtergrond van Ted Castle als trainer heeft in hem een passie losgemaakt om het beste uit iedereen in zijn omgeving te halen. Rhino gelooft dat een gezonde, harmonieuze, stabiele werkplek begint in de gezinnen en gemeenschappen van zijn werknemers.  Zij hebben programma's ontwikkeld die niet alleen de vaardigheden op het werk van hun werknemers verbeterden, maar ook hun vermogen om zich thuis gelukkig, succesvol en veilig te voelen.

Enkele van de programma's die Rhino heeft opgezet zijn:

* Ondersteuning: Directe leningen, assistentie en ondersteuning bij noodgevallen in het leven.

* Uitwisseling van werknemers: Seizoenswerkeloosheid kan worden vermeden door met andere bedrijven samen te werken om werknemers tijdens periodes waarin minder werk is over te nemen, waarbij werknemers ook nieuwe vaardigheden leren.

* Wellness: Een verscheidenheid aan activiteiten en mogelijkheden hebben geholpen een cultuur te ontwikkelen van gezondheid en preventieve maatregelen voor het lichaam die zich in de maatschappij verspreiden. 

De relatie van Ben & Jerry's met Rhino Foods kan je zien in Cookie Dough, maar hun gedeelde waardes en passie voor gekoppelde voorspoed maken van ons een nog beter team. 

Denk de volgende keer als je, je spoon in een bak Cookie Dough zet aan de goede dingen waar de stukjes koekjesdeeg voor staan.

 

BNJ0026_Cookie_Dough-4602_Large-EU-779.jpg