De drie pilaren van Caring Dairy...

June 1, 2015

We geloven dat geweldig ijs niet met zomaar willekeurige melk kan worden gemaakt. Het moet om goede melk gaan. En goede melk moet niet alleen goed smaken, maar het is ook belangrijk waar het vandaan komt en hoe de melk de levens van alle betrokkenen beïnvloedt bij de productie. Daar vallen de melkboeren onder, en natuurlijk de koeien!

Ben & Jerry’s Caring Dairy™-programma werkt met een toegewijde groep melkboeren die door families worden gerund (meer dan 255 boerderijen  in Europa) in hun streven naar een gezonde connectie tussen het land, de dieren en de mensen die ervoor zorgen.

Ben & Jerry's Caring Dairy - Family Owned

1. Het land

Stel je eens voor dat je de nootjes besprenkelt op een sundae voordat het ijs erin zit– dat gaat niet goed, toch? Nou, om voor een melkboerderij van topklasse te zorgen moet je letterlijk vanaf de bodem beginnen. Blije koeien hebben gezond land nodig om zich thuis te voelen. En dat betekent dat elke Caring Dairy™-boerderij veel energie en liefde steekt in de gezondheid van de grond, bodemverliesmanagement, plaagbestrijding, energieverbruik, biodiversiteit en nog veel meer factoren die de gezondheid van het land bevorderen.

Ben & Jerry's Caring Dairy Cows

2. De dieren

We menen het echt wanneer we zeggen dat onze melk van “blije koeien” komt, en daarom werken we met elke Caring Dairy™-boer samen om een uniek plan van aanpak te maken dat voldoet aan de wensen van de koeien. Sommige stemmingen van de koe zijn makkelijk te zien (koeien kunnen van blijdschap echt in de lucht springen), maar veel wensen van deze viervoeters vereisen zorgvuldig management en moeten ook nauwlettend in de gaten worden gehouden. Of het nu gaat om het schoonhouden van de voorzieningen, het met de hand voeden van kalfjes, het observeren van de loop van de koeien, koeien reageren net als anders schepsels op de aarde op goede zorg.

Ben & Jerry's Caring Dairy Farmers

3. De mensen

Tenslotte: je krijgt geen blije koeien zonder gelukkige boeren. We helpen Caring Dairy™-boeren bijvoorbeeld  met advies over  hun financiën, hun werk-privébalans, de veiligheid op de boerderij, en hun betrokkenheid bij de gemeenschap n, naast andere factoren die de kwaliteit van leven op de boerderij en daarbuiten beïnvloeden. En zoals we zeggen… Blije koeien, gelukkige boeren en een tevreden planeet … omdat we alleen daarmee willen werken.