Geweldige brownies maken gemeenschappen sterk: Maak kennis met Lamont

De brownies die wij in ons ijs gebruiken zijn afkomstig van de Greyston Bakery in New York, waar het bakken van geweldige producten deel uitmaakt van hun missie om goed te doen en banen en training te bieden aan mensen uit de stad met lage inkomens.

Ontmoet de bakker: Lamont Dandridge

Greyston Bakery - Lamont Dandridge - Ben & Jerry's
Functie:  

Leerling

Tijd bij Greyston:  

2 dagen

In Lamonts eigen woorden:  

Toen ik uit de gevangenis kwam probeerde ik steeds aan een baan te komen, maar ik werd altijd afgewezen. Mijn werkethiek is sterk en ik heb een goede cv, maar het ligt aan mijn achtergrond. Dus elke keer wanneer er een antecedentenonderzoek werd uitgevoerd, werd ik voor de baan afgewezen. Ik vond zelfs een commerciële baan in Union Square. En ik kon daar aan de slag, maar op mijn derde dag deden ze een antecedentenonderzoek en moest ik stoppen. Dat stopt alles in je leven.

Dus ik probeerde uit alle macht mijn hoofd boven water te houden en dat ging met ups en downs. Ik ben getrouwd. En als echtgenoot wil je vrouw wel eens dingen van je krijgen die ik niet kon geven, en ik kon niet de echtgenoot zijn die zij voor ogen had, en dat was moeilijk voor mij. Ik voelde me geen echte man. Ik was zes jaar lang werkeloos. Ik zal er geen doekjes om winden, ik gaf het op. Ik zocht niet eens meer naar werk. Maar toen ik de video zag met Dion Drew, werd ik wakker geschud. Hij gaf me echt een boost en ik dacht: "Wauw, als hij dat kan. Kan ik dat ook." Toen kwam ik hier en schreef ik me in.

Er valt echt een hele last van mijn schouders nu ik deze baan heb. Ik ga naar huis en stap uit mijn auto, loop door mijn buurt, ik ga naar de winkel, ik doe zelfs mijn werkkleding niet uit, ik ben gewoon zo blij. Ik weet niet hoe ik het moet beschrijven. Ik word elke dag om 5 uur 's morgens wakker, ik kom uit de Bronx. Ik ben dan rond zes uur of half zeven op de campus en kijk dan gewoon even rond. De geur van gras, weten dat ik naar mijn werk ga; dat voelt goed. Ik laat deze kans niet meer schieten.

Ik ken andere mensen die zonder werk zitten. Nu ik Greyston ken, vertel ik hen daarover. Ik zet ze zelfs in mijn auto en breng ze hier, zodat zij zich in kunnen schrijven. Ik heb echt het gevoel dat het mogelijk is. Veel mensen willen geen positieve berichten horen. Je luistert naar de gozer die vertelt over bier drinken en wiet roken, maar ze willen niet luisteren naar iemand die positieve dingen vertelt. Maar ik vertel iets positiefs en ik laat ze weten: "Ik ben bereid je te helpen", omdat ik het gevoel heb dat Dion mij heeft geholpen zonder mij te kennen.