Geweldige brownies maken gemeenschappen sterk: Maak kennis met Shaniqua

De brownies die wij in ons ijs gebruiken zijn afkomstig van de Greyston Bakery in New York, waar het bakken van geweldige producten deel uitmaakt van hun missie om goed te doen en banen en training te bieden aan mensen uit de stad met lage inkomens.

Ontmoet de bakker: Shaniqua Anderson

Ben & Jerry's - Greyston Bakery - Shaniqua Anderson
Functie:  

Productiemedewerker

Tijd bij Greyston:  

1 jaar

In Shaniquas eigen woorden:  

Ik kwam net thuis na een gevangenisstraf van 2 jaar voor een verkeerde keuze in mijn leven en ik heb mijn schuld aan de samenleving afbetaald. Maar hierdoor heb ik nooit mijn middelbare school afgemaakt en door mijn strafblad had ik moeite met het vinden van werk. Ik zocht voor een verandering en een kans, en toen vond ik Greyston Bakery. Naast een baan, kon ik ook weer naar school om mijn diploma te halen. En Greyston kan mij verder helpen in mijn educatie, maar ook bij andere functies om me op de echte wereld te helpen voorbereiden.

Mijn familie was zo blij voor me. Ze weten nog steeds niet veel over Greyston, maar nu ik er werk kom ik thuis met verhalen over wat ik hier meemaak om mezelf verder te ontwikkelen. Ik heb nog geen volledig inzicht in mijn eigen karakter, maar het werken hier bij Greyston heeft mijn ogen geopend en ik weet dat ik een nieuwe weg kan inslaan en mezelf kan verbeteren, en kan groeien en leren. Wat ik hier leer kan ik meenemen naar huis en ik kan aan mensen vertellen dat er hier, of elders, een kans ligt— wat je ook wilt, dat kun je doen, zolang je maar gefocust blijft.

Ik hield me met de verkeerde mensen op en wist niet wat ik met mijn leven wilde. Zonder Greyston zou ik waarschijnlijk nog steeds de verkeerde dingen doen: high worden en niets doen. Dit hier helpt me om mezelf voor te bereiden op wat ik echt in het leven wil bereiken. Ik weet dat zolang ik hier ben, ik kan blijven groeien en leren, en verder kan komen. Greyston kan iedereen helpen groeien. Zolang we als team werken, samenwerken en communiceren, komen we er wel.