Geweldige brownies maken gemeenschappen sterk: Ontmoet Darren

De brownies die wij in ons ijs gebruiken zijn afkomstig van de Greyston Bakery in New York, waar het bakken van geweldige producten deel uitmaakt van hun missie om goed te doen en banen en training te bieden aan mensen uit de stad met lage inkomens.

Ontmoet de bakker: Darren Peterson

Ben & Jerry's - Greyston Bakery - Darren Peterson
Functie:  

Menger

Tijd bij Greyston:  

4 en een ½ jaar

In Darrens eigen woorden:  

Voordat ik bij Greyston ging werken, had ik regelmatig problemen met de politie. Ik was net weer thuis na twee jaar gevangenisstraf en kon nergens werk vinden. Een vriend van mij zei dat ik naar Greyston Bakery moest gaan— ik ging erheen, liet een sollicitatiebrief achter en een week later werd ik gebeld. Sinds die tijd werk ik hier.

Ik werkte eerst bij afvalverwerking. Dat heb ik twee jaar gedaan. Toen werd ik bevorderd. Ik ben nu een menger. Het bedrijf vertrouwt me— zij lopen weg en daar sta je dan met een zak suiker in je handen. Niemand kijkt over je schouder mee. Zij weten dat ik doe wat ik moet doen. Ik ben een vertegenwoordiger van de medewerkers hier, lid van de vakbond. Ik sta tussen de werknemers en het management, dus ik leer veel over onderhandelen. Het is erg bevredigend, vooral wanneer er iets moet gebeuren en ik krijg het voor elkaar.

Mijn moeder zegt dat ze trots op me is. Mijn vader is overleden, maar ik mocht de laatste drie jaar van zijn leven bij hem zijn. Wanneer we uit eten gingen, kon ik ze trakteren. Dat gaf me een goed gevoel. Hij zei dat hij trots op me was. Dat was zo... nou, daar zijn geen woorden voor.

Daarvoor zag de toekomst er voor mij niet erg rooskleurig uit, maar nu kijk ik vooruit. Alles wat ik nu doe, plan ik. Ik heb een bankrekening en een spaarrekening. Ik heb een dochter van 15 jaar, Jakaiya, en zij haalt goede cijfers op school. Alles gaat echt goed in mijn leven. Ik ben nu op het punt in mijn leven aangekomen dat als zij iets nodig heeft, ik naar de bank kan gaan, of zeggen: "Wacht even tot donderdag, wanneer mijn salaris wordt gestort", en dan kan ik het voor haar kopen. Ik voel me de man die ik hoor te zijn: een echte vader. Ik voel me een echte vader.