Lekker Lente!

21 maart 2016

Yiihaaa, we zijn super enthousiast, want de lente staat weer voor de deur! Het is eindelijk tijd om onze winterjas op te bergen, en naar buiten te gaan voor frisse lucht en de heerlijke geur van versgemaaid gras en bloesem. Wij houden van de lente en alles dat daarbij komt kijken! Waarom? Nou, waarom niet? Hier zijn een aantal dingen die uitleggen waarom de lente het beste moment van het jaar is:

We gaan weer naar buiten!

spring_body_3.jpg

Na al het gedoe met de feestdagen, blijven mensen lekker binnen om aan de kou te ontsnappen en hierdoor ziet de wereld er maar een beetje leeg uit... maar nu is het eindelijk lente en beginnen we langzaam weer naar buiten te komen. Kinderen spelen buiten, stelletjes lopen samen door de stad (zonder een minimun van 20 lagen kleren!) en picknick kleedjes maken een comeback - de winterslaap is eigenlijk voorbij.

Baby dieren

Laten we eerlijk zijn, biggetje zijn schattig... en van het zien van een hoop baby eendjes wordt iedereen vrolijk!

Scoops!

spring_body_4.jpg

De dagen dat we met onze favoriete pint Ben & Jerry's op de bank onder een dekentje zaten zijn voorbij... de zon komt tevoorschijn en de tijd van ijsbollen is terug! Of je jouw scoop het liefste in een wafelhoorntje eet, of uit een bakje met een lepeltje, bedruipt in chocolade, of met sprinkel - just start licking!

Kleuren

spring_body_2.jpg

Wanneer je dan toch de moed verzameld hebt om in de winter de gordijnen open te doen, wacht er achter het raam een saai, grijs uitzicht. In de lente verandert dit allemaal. In een paar weken gaat de lucht van grijs naar blauw, blaadjes worden weer groen en pastelkleurige bloemen verschijnen.

Voorjaarschoonmaak

Je kunt eindelijk afscheid nemen van die ene sjaal waarvan je niet precies wist waarom je hem nu nog had. Lente is het seizoen van een nieuw begin en je kunt alle zooi die je de afgelopen wintermaanden verzameld hebt weggooien. Dus, zoek een stofdoek, gooi de ramen open en begin aan een goede voorjaarsschoonmaak!

Regen

spring_body_1.jpg

Er is niets beters dan in slaap vallen bij het geluid van regendruppels tegen je raam, en mocht je toevallig buiten zijn, dan kan je genieten van een spectaculaire regenboog of je laat het kind in je los en stampt in elke regenplas die je tegenkomt.