De Dag van de Aarde: kom ook in actie!


 

721-Earth-Day-blog.jpg (caring dairy picket)

Vandaag is het de Dag van de Aarde (Earthday) – een dag waarop we onze planeet waarderen en beschermen Als je een beetje bent zoals wij, dan vraag je je af ‘Wat kan ik doen om een verschil te maken?’ Natuurlijk helpt het uitdoen van de lichten, recyclen en carpoolen ook, maar dat doe je vast allemaal al. Daarom hebben we een lijstje gemaakt met nog meer dingen die je kunt doen, sommige zijn zelfs met een simpele muisklik al gedaan.

Teken nu de 100% Schone Energie petitie!

 We beginnen met een makkelijke! Sluit je aan bij Avaaz, Ben & Jerry’s en miljoenen burgers die vanuit de hele wereld een beroep doen op onze wereldleiders om de overgang naar 100% schone energie te realiseren vóór 2050. Samen kunnen we er bij de landen op aandringen om hun beloften te houden die zij in december vorig jaar hebben gedaan op de COP21 conferentie om de wereldwijde uitstoot voorgoed te verbannen. Schrijf je nu in!

Start een lokale klimaat activisten groep

Je in een club bevinden is cool. En nee, dan hebben we het niet over het soort waar je hoge hakken en een nieuwe outfit voor nodig hebt. We hebben het over een club die je kunt beginnen op 350.org. Het is een klimaatveranderingsbeweging dat burgers in 188 landen vraagt om lokale en nationale leiders op te roepen zich in te zetten voor klimaatverandering. De kans is groot dat ze nog wel een paar leden zoals jij kunnen gebruiken.

Go social!

Val op tussen de eindeloze stroom van #selfies door je liefde te tonen voor het mooiste dat er bestaat – Moeder Natuur. De helden van The Climate Reality Project hebben een aantal inspirerende video's en illustraties die je kunt gebruiken om je liefde te uiten en te delen met je vrienden en volgers.

Ga Fossiel vrij

Deze is speciaal bedoelt voor onze fans die een pensioenfonds hebben, aandelen en alle andere leuke zaken die erbij horen wanneer je volwassen bent. We’re all going green en je wordt opgeroepen om om alle banden te verbreken met kolen, olie en aardgas. Gofossilfree.org leidt in deze verandering in sociaal verantwoordelijk investeren. Zij oefenen druk uit op universiteiten, steden en religieuze instellingen om fossiele brandstoffen te weren en te gaan investeren in schone energie.

Wordt groener

In de stad van onze roots; Vermont in Amerika, hebben we gelukkig een jaarlijkse Green Up-dag dat door de hele staat gehouden wordt. Maar we snappen dat het, voor de meeste van onze fans, een beetje te veel gevraagd is om hiervoor de halve wereld over te reizen (alhoewel Vermont zeker een bezoekje waard is). Daarom kun je, waar je ook woont, samen met je familie en vrienden nadenken over hoe jouw leven een beetje groener gemaakt kan worden, en dat is ook zeker leuk! Maak er bijvoorbeeld een spel van – wie het meeste vuilnis verzameld, wint … een bad vol ijs. Natuurlijk!

Plant een boom

Wie denkt dat je voor een dollar (ongeveer 85 eurocent) niet veel kunt krijgen, kent duidelijk het Canopy Project van het netwerk van de Dag van de Aarde niet. Dit project zorgt dat er voor elke dollar die gedoneerd wordt een boom wordt geplant, met het doel om het evenwicht te herstellen en 10 miljoen bomen te planten in verarmde gebieden.

Er zijn zo veel organisaties, evenementen en dagelijkse acties die een verschil kunnen maken. Heb jij een favoriet die je aan de lijst toe wilt voegen? Deel ze met onze via Facebook of Twitter!

 

Sluit je aan bij de klimaatbeweging!

Sluit je aan bij Avaaz, Ben & Jerry’s en miljoenen burgers vanuit de hele wereld die een beroep doen op de leiders van ontwikkelde landen en de Verenigde Naties om klimaatverandering aan te pakken. Ons doel is dat onze internationale leiders streven naar 100% schone energie in 2050. Dit ambitieuze doel is in lijn met de VN Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC’s) waarin aangegeven wordt dat er een behoefte is om de komende 85 jaar alle koolstof vervuiling uit te sluiten.