‘We bake brownies to hire people’

Onze missie is om het lekkerste ijs, op de best mogelijke manier te maken. Zo hebben ook onze blondies en brownies uit je favoriete chocolade smaken een missie! De brownies die wij gebruiken, komen uit de Greyston Bakery uit New York. Een bedrijf waar hun sociale missie centraal staat en ze toevallig ook nog eens heerlijke brownies bakken.

Greyston kent een open deur inhuurbeleid. Dat werk zo: iedereen een baan wil, kan zijn naam invullen op een lijst. Zodra er plek is, krijgt de volgende persoon op de wachtlijst een plek aangeboden. Er worden geen vragen gesteld over verleden of gaten in hun CV, en er worden geen referenties gevraagd of screenings gedaan. Daardoor krijgt iedereen die wil de kans om te werken, ongeacht de opleiding, werkgeschiedenis, of sociale barrières uit het verleden, zoals een crimineel verleden, dakloosheid of drugsgebruik.

VPRO Tegenlicht maakte een documentaire over deze fascinerende bakkerij. So sit back, relax & grab a spoon to start diggin’!

 

Geïnteresseerd in meer goede verhalen, of heb je je pint nu nog steeds niet op? Je kunt de hier de hele aflevering terugkijken. Als je meer wilt weten over het verhaal achter onze brownies, lees dan het verhaal van Darren, of Shaniqua, of lees meer over hoe Greyston het leven van Lamont veranderd heeft. Peace, love & chocolate ice cream!