Binnenkijken bij Ben & Jerry's Nederland

Onze oprichters Ben en Jerry kennen jullie allemaal. Maar wereldwijd werken er natuurlijk meer mensen bij en voor Ben & Jerry’s; van de veehouder tot de flavor guru’s en de designers. Ontmoet een paar van onze Nederlandse collega’s.

30 juni 2016

 1. Naam: Laura van Geel

  Functie: Social Mission Manager Benelux

  Locatie: Rotterdam, Nederland

  Ik eet mijn ijs als een: Chunker

   

  Ik heb de leukste baan ter wereld: als Social Mission Manager draag ik zorg voor de groeiende sociale impact van ons bedrijf in de Benelux, en ik mag er nog ijs bij eten ook!

  Werken bij Ben & Jerry’s is bijzonder, en dat zit hem in naast onze liefde voor lekker ijs ook in onze mensen en partners die graag hun steentje bijdragen aan een wereld met meer peace & love. Mijn favoriete smaak is Chocolate Fudge Brownie: al is het alleen maar om het prachtige verhaal van de werknemers van onze partner Greyston Bakery.

 2. Naam: Clements Akihary

  Functie: Suit Technologist

  Locatie: Hellendoorn

  Ik eet mijn ijs als een: Smoother ;-)

   

  Iedere week eet ik wel eens het (h)eerlijke Ben & Jerry’s ijs. Het is namelijk mijn werk! Ik houd me – samen met een collega – bezig met nieuwe innovaties op het gebied van de materialen die we gebruiken voor de verpakking, maar vooral met innovaties m.b.t. nieuwe producten (de ijsjes!) in Europa. Vanuit onze Brand Development afdeling in Engeland worden de nieuwe smaken aangegeven (ja, ik weet van te voren welke nieuwe smaken er naar Europa komen). Ik geef advies over hoe we deze kunnen maken in onze fabriek in Hellendoorn en welk koekje bijvoorbeeld het beste gebruikt kan worden zodat de machines niet steeds verstopt raken. Daarvoor moet je veel testen en dus ook proeven. Dat is ook meteen een van de leukste dingen van mijn baan. En wat ook gaaf is, is wanneer ik uiteindelijk de smaken die in onze fabriek gemaakt zijn in het schap zie liggen.

  De lekkerste smaak op dit moment vind ik Raspberry Cheesecake Cookie Core. Het heeft alles in zich: zout, zuur en zoet en daarbij ziet hij er ook nog eens mooi uit met twee kleuren. Toen ik deze frambozen-smaak voor het eerst proefde vond ik hem gelijk heel goed en n’ice.

 3. Naam: Masha Agapova

  Functie: Marketing stagiaire

  Locatie: Rotterdam

  Ik eet mijn ijs als een: CHUNKER

  Ieder half jaar is er een nieuwe stagiair marketing op kantoor. Ik hou van het idee dat ik met mijn werk zoveel mensen gelukkig maak. Want wie houdt er nou niet van Ben & Jerry’s ijs?? Ik vind het fantastisch om mee te mogen werken aan allerlei projecten en te zien wat voor processen er dan tot stand komen. Je leert zo ook heel goed het koe-le cultuurtje van Ben & Jerry’s kennen. Maar hoe integreer je in Ben & Jerry’s cultuur?

  Hierbij de handleiding:

  1. Voor een goede integratie is het belangrijk om Ben & Jerry’s taal te spreken. Daar bestaat een Ben & Jerry’s woordenboek voor!
  2. Proef alle ijsjes om een goede indruk te krijgen over hoe fairrukkelijk Ben & Jerry’s ijs is. (Pas wel op, dit is een verslavende bezigheid!)
  3. Kies je favoriet. Dit is natuurlijk heel belangrijk! Mijn favoriet is Blondie Brownie met karamel Core. Yummm…
  4. You are good to go - all you need is a spoon!.