A spoon with … Stichting Syrische Vrijwilligers Nederland

20 juni 2016

diversity_NL.jpg

 

Vandaag, 20 Juni, is het zover: het is de Internationale Dag van de Vluchteling. Op deze dag, in het leven geroepen door de Verenigde Naties, worden wereldwijd initiatieven belicht voor - maar ook door - vluchtelingen. Een van de initiatieven die wij inspirerend en koe-l vinden is Stichting Syrische Vrijwilligers Nederland (SYVNL), een kleine non-profit organisatie die zich inzet voor wederzijds begrip tussen vluchtelingen en Nederlandse burgers. Wij spraken met Mohammed Badran (22 jaar), die naast student Culture Anthropology and Development aan de VU Amsterdam ook een van de oprichters van de organisatie is.

 

Waarom heb je SYVNL opgericht?

Toen ik in augustus 2013 naar Nederland kwam vanwege de oorlog in Syrië, kwam ik in contact met andere Syrische jongeren die mijn verhaal en ervaringen deelden. We hadden de gezamenlijke behoefte om in actie te komen, om ons in te zetten. We wilden graag andere nieuwkomers helpen, maar ook iets terugdoen voor de mensen hier. Syrische Vrijwilligers Nederland was geboren, een organisatie die ik heb kunnen starten met behulp van Syrische studiegenoten, vrienden en Nederlandse burgers. Inmiddels heeft onze stichting een database van meer dan 500 vrijwilligers door het hele land.

 

Wat wil je organisatie bereiken?

SYVNL heeft drie doelen:

  1. Integratie: we willen vluchtelingen met de rest van de samenleving in contact brengen door  als een team te werken aan maatschappelijke projecten.
  2. Stereotypen doorbreken: we willen bijdrage aan de positieve verhalen en ervaringen met vluchtelingen, en de groep zien als mensen die willen werken, zichzelf willen ontwikkelen en bijdragen aan de maatschappij.
  3. Syrië heropbouwen: we willen sterke banden opbouwen tussen de Syrische vrijwilligers en de samenleving als geheel. Dit helpt bij de integratie van Syriërs in Nederland ,maar helpt mogelijk ook in de toekomstige wederopbouw van Syrië.

Syvnl.jpg

Hoe kunnen onze fans jou helpen?

We hebben een grote database van verschillende mensen, dus mocht iemand vrijwilligers nodig hebben voor een maatschappelijk project, neem dan contact met ons op!

 

Cookie dough of chocolate fudge brownie?

Chocolate fudge brownie! Ik ben dol op alles met chocolade.

 

Wil je meer weten over SYVNL? Check hun website of volg ze op Facebook. Super N’ice!