WK Nederland: alle smaken verzamelen!

9 juni 2016

BenJerry_WKNederland_01.jpg

Als echte voetbal- of sportfan hoef je je niet te vervelen komend weekend. Op 11 en 12 juni wordt namelijk voor de 16e keer het WK Nederland gehouden op Sportpark Middenmeer in Amsterdam.

 

Sport verbindt

Onze oprichters Ben en Jerry hadden een hekel aan sport en ze waren er stiekem ook niet zo goed in. En eigenlijk is dat maar goed ook, want zo leerden ze elkaar kennen. Hoewel sporten niet helemaal hun ding was, vinden wij initiatieven die sport gebruiken om mensen samen te brengen wel echt n’ice. WK Nederland is een koe-l voorbeeld waar waarin iedereen mee mag doen, en iedereen erbij hoort!

Het WK Nederland is een voetbalfestival voor enthousiaste amateurs uit Nederland die samen teams uit de verschillende landen vormen. Hoe dat kan? De voetballers komen uit voor het land waar hun roots liggen. Zo doen dit jaar onder andere teams mee uit Iran, Irak, China, Marokko, Kaapverdië en Suriname. Vorig jaar won bij de dames Suriname en bij de heren was Marokko de winnaar. Wie gaan er dit jaar met de prijs vandoor?

BenJerry_WKNederland_03.jpg

Een voetbalfestival voor iedereen

In april 2001 vindt het eerste WK Nederland, toen nog WK Amsterdam genaamd, plaats. Inmiddels is het het meest multiculturele tweedaags festival van Nederland geworden waarbij meer dan 40 nationaliteiten samenkomen. “Bij het WK Nederland staat respect voorop; respect voor religie, culturele achtergrond, sekse, maar ook seksuele voorkeur. Niemand is gelijk, iedereen is gelijkwaardig!”, zegt Dennis Berk, organisator van WK Nederland.

Houdt je nou niet zo van voetbal, maar vind je het net als ons een super n’ice initiatief? Kom dan gewoon langs als bezoeker. Naast voetbal is er namelijk nog meer te doen, zoals dans, muziek en natuurlijk ijsjes. We are #AllFlavors in one world, ook op het voetbalveld!