5 verrassende manieren hoe ons ijs
je koel houdt

HalfBaked_EU.jpeg

Ahh, het is zomer. Wat een geweldige tijd met barbecues, verre reizen of campingvakanties, dagtripjes naar het strand of met je vrienden in het park hangen. En natuurlijk de lange lome avonden die je een onbezorgd gevoel geven.

Jeej!

Tuurlijk, het kan warm worden in de zomer, maar maak je geen zorgen. Wij zijn ijsmakers, we weten heel goed hoe we je koe-l moeten houden. Hier zijn een paar manieren die maar weinig mensen weten over hoe onze pints voorkomen dat je wegsmelt.

 1. Eet een ijsje!

  We beginnen maar meteen met de meest voor de hand liggende. Want wees eerlijk: is er iets beters dan op een zweterige dag achterover te leunen en Strawberry Cheesecake te eten? Eerst het heerlijke koude gevoel van het openen van de vriezer. En dan die eerste hap met fairrukkelijk ijs tegen je gehemelte. Daar kan de warmte niet tegenop!

 2. …maar houd jezelf in!

  Als je een hele pint in een keer verslind, dan krijg je het er juist alleen maar warmer van. Ja, dat is contra-intuïtief, maar geloof ons: het is wetenschappelijk bewezen. Het beste is om verschillende keren op een dag van je pint te genieten, en steeds net genoeg te eten om jezelf te verkoelen.

 3. Maak 'm pittig

  Soms is hot fudge gewoon niet heet genoeg — je hebt dan echt iets heets nodig, iets pittigs. Ja ijsliefhebbers, voeg eens wat chilipepers toe aan je pint. De Maya’s wisten het al met hun chocolade-chili combi, maar je kunt eigenlijk elke smaak wel avontuurlijk maken. Hoe? De peper zorgt ervoor dat je gaat zweten, wat weer je lichaam afkoelt. Wie wil er een #spicypint?

 4. Laat je lichaam je leiden

  Ken je de gevoelige punten op je lichaam? En nog belangrijker , wist je dat je jezelf kunt afkoelen door een koude pint tegen je polsen aan te houden? Je kunt deze gevoelige  punten herkennen doordat je daar je hartslag kunt voelen, de bloedvaten liggen hier dicht onder de huidoppervlakte. Andere plaatsen zijn: je hoofd (bij je slapen), de binnenkant van je dijen, hals, binnenkant van je ellebogen en knieën, de bovenkant van je voeten en aan de binnenkant van je enkels. En dus je polsen. Pak snel een koude pint (niet ijskoud, tenzij je het in een handdoel wikkelt) en voilà, laat het afkoelen beginnen!

 5. Adem in je pint

  Je denkt nu vast dat we gek geworden zijn, maar het is waar! Voor een explosie van frisse lucht in je gezicht moet je een open pint die net uit de vriezer komt voor je mond houden en erin ademen. Koele lucht komt dan terug in je gezicht. Dat is geen grapje!

BenJerry_Cookie_Dough-zomer.jpg

Laat de zomer maar komen! Je bent er klaar voor om de warmte te snel af te zijn. Heb je zelf nog tips over hoe ijs je helpt om koel te blijven? Vertel het onze op social media kanalen.