5 grappige feitjes die je zeker (misschien) nog niet wist!

Zeg eens snel, wat is jouw favoriete smaak? Goede keuze. We vinden die smaak ook super n'ice!

Maar weet je ook in welk jaar hij uitgebracht werd? En weet je hoe hij is gemaakt? Met andere woorden, ben je een Ben & Jerry’s ijsliefhebber, of ben je een super-mega-fan? Als je denkt dat je het allemaal wel hebt gezien, dan heb je het waarschijnlijk mis.

 1. Strawberry Cheesecake heette oorspronkelijk Primary Berry Graham

  In 2004 werd deze smaak gelanceerd als onderdeel van een wedstrijd en onze partnership met Rock the Vote in de VS. We hebben hem in 2005 een nieuwe naam gegeven en zijn daar nog steeds blij mee!

 2. Half Baked is een echte overlever

  Deze smaak is de enige van de twee overlevenden uit onze 2Twisted! lijn, die we in 2000 gelanceerd hebben. In onze 2Twisted! smaken worden 2 tot 3 van onze huidige smaken gemixt, wat een nieuwe, euforische smaakcombinatie oplevert. De 2Twisted! smaken die op ons Flavor Graveyard terecht zijn gekomen zijn Entangled Mints, Monkey Wrench, Pulp Addiction, From Russia with Buzz, Jerry’s Jubilee en Urban Jungle.

 3. Darstardly Mash was een smaak zoals geen Ander

  Dit funky verzinsel was de enige smaak ooit met rozijnen. Ben bedacht deze smaak, maar vond uiteindelijk dat de rozijnen te ‘papperig’ smaakten. Omdat hij geen passende oplossing hiervoor kon bedenken, belandde deze smaak op ons kerkhof.

 4. Cookie Dough is het resultaat van een anonieme tip van een fan

  Lang geleden, in onze eerste Scoop Shop, was er een mededelingenbord waar fans suggesties achter konden laten. Toen we dit idee zagen, wisten we meteen dat hij speciaal was. Maar het koste ons nog zes jaar om er achter te komen hoe we deze smaak in pints konden verkopen. De ijsmachines raakten verstopt door de enorme chunks!

 5. Onze Chocolate Fudge Brownie-chunks worden niet door zomaar iemand gemaakt

  Wist je dat onze fairrukkelijke fudge brownies - die in deze smaak gebruikt worden-  van de New Yorkse Greyston Bakery komen? Het maken van deze heerlijke baksels is onderdeel van hun sociale missie om banen en trainingen te geven aan mensen die het hard nodig hebben!