A spoon with... DJ Mia More

18 augustus 2016

spoon_with_web.jpg

DJ Mia More staat deze zomer op verschillende festivals in Nederland, waar onder Lowlands, Solar en Mysteryland. We vinden het super n’ice dat ze 15 september ook op het #AllFlavours concert draait. We stelden DJ Mia More in aanloop naar het concert een paar vragen over een samenleving met alle smaken.

 

Wat betekent een samenleving met #AllFlavours voor jou?

Voor mij betekent een samenleving met alle smaken dat alle soorten mensen (ongeacht bijvoorbeeld afkomst, geloof of geaardheid) naast elkaar leven zonder grote problemen. Dat ze elkaar accepteren en respecteren.

 

Op welke manier draag je zelf bij aan een samenleving met #AllFlavours?

Ik denk dat ik dat zelf op kleine schaal doe doordat ik probeer open te staan voor iedereen en niet te oordelen over iemand die je niet kent. Ik ben daar ook mee opgevoed. Gewoon, er blanco in staan.

 

Dat klinkt eenvoudig, maar hoe doe je dat?

Ik denk dat mensen geprogrammeerd zijn om snel over iemand te oordelen. Of dat nu is op basis van het verleden, of op basis van wat je hoort van mensen om je heen en via de media. Niemand is perfect, maar ik probeer er bij stil te staan of mijn mening komt door iets dat ik vind of dat het puur door mijn vooroordelen komt. Soms merk ik zelf ook dat mensen een mening over mij hebben die gebaseerd is op vooroordelen. En dat is niet altijd leuk. Je hoeft echt niet met iedereen vrienden te worden, maar je kunt denk ik wel rekening houden met elkaar.

MiaMore_artikel.jpg

Met welke vooroordelen heb je zelf te maken?

Doordat ik op een podium sta, kom je meer in de aandacht. Mensen hebben dan al sneller een mening klaar en dat hoort erbij. Dit hoeft ook niet altijd negatief te zijn, maar is wel vaak nergens op gebaseerd. Ik denk dat ik nog iemand ben die daar vrij weinig last van heeft, omdat ik in Nederland woon, blank ben en hetero. Maar dat kan anders zijn voor iemand met bijvoorbeeld een andere afkomst of een ander geloof. Ik denk dat ik er nog redelijk goed mee weg kom, dat ik nog makkelijk praten heb.

 

Komt #AllFlavours ook terug in je werk als DJ?

Een beetje wel ja. Ik draai eclectisch, wat betekent dat ik verschillende soorten muziekstijlen met elkaar mix. Het ligt aan het publiek en het tijdstip wat ik draai, maar ik probeer er voor te zorgen dat er voor ieder wat wils is! 

 

We hebben het over allerlei smaken mensen. Maar wat is eigenlijk jouw favoriete Ben & Jerry’s ijssmaak?

Dat is voor mij echt Cookie Dough. En ik ben pindakaas verslaafd, dus Cookie Dough met pindakaas lijkt me echt fantastisch!

 

DJ Mia More staat 15 september op ons #AllFlavours concert in de WesterUnie in Amsterdam. Op het #AllFlavours concert beleef je op een muzikale manier hoe mooi de wereld kan zijn met verschillende smaken. Naast DJ Mia More treden ook Sabrina Starke, Marle Thomson en Derek Otte op. Ook hebben we nog een hele speciale surprise act. Deze mogen we helaas nog niet bekend maken, maar we weten zeker dat je dit niet wilt missen! Koop nu hier je kaartje voor maar €10,-