A spoon with... Marle Thomson

1 september 2016

spoon_with_web.jpg

Een intiemer optreden dan dat van Marle Thomson kan haast niet. Op 15 september kan je haar bewonderen op het #AllFlavours concert. Bijzonder is ook dat in haar muziek echt #AllFlavours naar voren komt: het is een mix van pop, soul, hier en daar zelfs een vleugje jazz in combinatie met de verschillende kleuren van haar stem. Hoe kijkt Marle tegen een samenleving met alle smaken aan? Wij vroeg het haar!

 

Wat betekent een samenleving met #AllFlavours voor jou?

Voor mij betekent het dat er een samenleving is waarbij er de mogelijkheid en de ruimte is voor iedereen om zichzelf te zijn. Een plek om je op je gemak te voelen, gewaardeerd en gerespecteerd; no matter wat je achtergrond ook is. Dat we de schoonheid inzien van diversiteit en het gezien wordt als iets waardevols. Ik vind zelf dat andere culturen iets toe te voegen hebben, je vult elkaar aan. Je hebt, net als met koken – over smaken gesproken ;-) – alle ingrediënten nodig om tot iets moois te komen. 

 

Op welke manier draag je zelf bij aan een samenleving met #AllFlavours?

Ik begin vanuit mezelf, probeer open te staan voor mensen en iets positiefs bij te dragen aan de maatschappij. Dat probeer ik ook met mijn muziek. Ik hoop dat mijn muziek hoopvol is, het je soms over dingen na laat denken en ik er een mooiere wereld mee kan creëren. Dat het publiek op welke manier dan ook voelt: je doet er toe. Er gebeurt iets magisch, bijna bovennatuurlijks, wat mensen met elkaar kan verbinden door middel van muziek. Zelf ben ik gelovig en ik probeer af en toe van bovenaf te kijken en iedereen gelijkwaardig te zien. Persoonlijk geloof ik echt dat het positieve het negatieve overwint.

 

Marle_web.gif

Heb je ook last van vooroordelen?

Het zit helaas in ons allemaal denk ik. Maar ik besef me sterk dat ik er veel minder last van zal hebben dan iemand met een andere huidskleur en afkomst. Wat dat betreft heb ik makkelijk praten en kan ik me denk ik niet voorstellen hoe het is om iedere dag hiermee geconfronteerd te worden. Dat is een heel ander verhaal. Als je op het podium staat hebben mensen denk ik sneller een vooroordeel, maar dat hoort er ook een beetje bij misschien. Soms voel je als vrouw in een mannenwereld dat je minder serieus genomen wordt, door bepaalde mannen. Of als ik bijvoorbeeld vertel dat ik geloof in God is dat voor sommige mensen iets heel ouderwets, of iets waar we nu in deze tijd hier in het westen toch wel een beetje klaar mee zijn. Mensen hebben dan toch heel snel een vooroordeel over hoe je in het leven staat. Persoonlijk houd ik juist van een open gesprek, discussie en niet het elkaar opleggen van een bepaalde levensvisie. Daar gaat het namelijk vaak mis. Als we als mensen allemaal in staat zouden zijn om ons écht in een ander te verplaatsen, zou de wereld er heel anders uitzien. Dat is voor mij ook de kern van wat ik geloof; we zijn gemaakt om in liefde en respect met elkaar te leven. Ieder mens is waardevol.

 

We hebben het over allerlei smaken mensen. Maar wat is eigenlijk jouw favoriete Ben & Jerry’s ijssmaak?

Cookie Dough vind ik zo lekker. Dat plakkerige deeg met de combi van ijs. Dat vind ik echt heerlijk!

 

Marle Thomson staat 15 september op ons #AllFlavours concert in de WesterUnie in Amsterdam. Op het #AllFlavours concert beleef je op een muzikale manier hoe mooi de wereld kan zijn met verschillende smaken. Naast Marle treden ook Sabrina Starke, Derek Otte en DJ Mia More op. Ook hebben we nog een hele speciale surprise act. Wie dat is houden we nog even geheim, maar we weten zeker dat je het niet wilt missen Koop nu hier je kaartje voor maar €10,-