Binnenkijken bij Ben & Jerry's Nederland

Onze oprichters Ben en Jerry kennen jullie allemaal. Maar wereldwijd werken er natuurlijk meer mensen bij en voor Ben & Jerry’s; van de veehouder tot de flavor guru’s en de designers. Ontmoet een paar van onze Nederlandse collega’s.

23 augustus 2016

 1. Naam: Tessa Meulensteen

  Functie: Kwaliteitsmanager Europa

  Locatie: Hellendoorn

  Ik eet mijn ijs als een: Chunker

   

  Elke ochtend begin ik de dag standaard om 9 uur met het proeven van ijs. Als kwaliteitsmanager moet dat wel, want de kwaliteit moet altijd goed zijn. En dat is bij Ben & Jerry’s gelukkig niet moeilijk.

  Ik kijk of er bijvoorbeeld genoeg chunks in het ijs zitten. Niet alleen de fabriek, maar ook de ingrediënten moeten aan hoge kwaliteitseisen voldoen. Zo wordt ook aan de productiekant het ijs om de 2 uur getest. Ik kan oprecht zeggen dat Ben & Jerry’s het beste ijs is wat er bestaat. En als je daar dan op de kwaliteitsbewaking mag werken, is dat toch geweldig! Naast het lekkerste ijs, maken we dat ook nog eens op een duurzame manier. Daarom zeggen wij ook vaak making the best possible ice cream in the nicest possible way. Ik ben er dan ook echt trots op om voor Ben & Jerry’s te werken.

  Ondanks dat ik zo veel verschillende smaken proef, heb ik zeker een favoriet: de Peanut Butter Cup. En dan vooral de 500 ml, want daarin zijn de chunks groter (inside information). Houd je van pinda’s & chocolade? Zoek niet verder, deze moet je proeven!

 2. Naam: Joli Seelen

  Functie: Assistant Brand Builder

  Locatie: Rotterdam

  Ik eet mijn ijs als een: Chunker

   

  Er wordt meerdere keren per week gevraagd of ik nog wel ijs kan zien, nadat ik alle smaken toch al zeker 10 keer ‘getest’ heb. Hoewel het antwoord maar de helft van de keren verstaanbaar is -omdat ik de andere keren een lepel in mijn mond heb- komt het altijd op ongeveer hetzelfde neer: ‘JA NATUURLIJK’. Als echte Phish Food & Blownie Brownie-lover ben ik de afgelopen jaren bezig geweest met Ben & Jerry’s. Was het niet met ijs, dan was het wel met vriezers, Twitter, lepels, schappenplannen, vloerstickers, fairtrade en koeien.

  Ik ben hier op een beetje en brutale manier terecht gekomen. Als promo deelde ik een zomer lang ijsjes uit door heel Nederland. Als student communicatie vond ik het maar vreemd dat niemand dit tweette en uit nieuwsgierigheid & enthousiasme ben ik zelf een Ben & Jerry’s twitteraccount begonnen. Een paar weken en 1.000 volgers later kreeg ik een tweet van de Brand Manager van Ben & Jerry’s ‘Wie ben jij & wat doe je? Wil me eens bellen?’. Een beetje (oke.. who am I kiddin’?) ontzettend nerveus heb ik hem opgebeld en mijn naam zo onverstaanbaar & anoniem mogelijk gemompeld. Ik vertelde het verhaal en hoopte dat ik niets illegaals aan het doen was. Dat was wel zo. Gelukkig vond hij het geweldig en nodigde me uit op kantoor voor een gesprek. Een paar maanden laten begon ik als stagiaire op kantoor, en heb ik onder andere Instagram aan mijn to do list toegevoegd. Drie jaar later is ‘pint’ nog steeds my middle name & werk ik elke dag met veel plezier aan alles dat met ijs te maken heeft. Want... if it isn’t fun, why do it? 

 3. Naam: Maartje Zuithoff

  Functie: Digital Publising Manager

  Locatie: Rotterdam

  Ik eet mijn ijs als een: Cliff driver op zoek naar de chunks

  Als Digital Publishing Manager (DPM’er voor insiders) ben ik verantwoordelijk voor alle online communicatie van Ben & Jerry’s Nederland. Dus wat je op de social media kanalen ziet, maar ook wat je op de website leest; dat heb ik allemaal goed moeten keuren (of ik heb het zelf gecreëerd!).

  Hoewel ik de eerste Ben & Jerry’s DPM’er (ooit!) ben, ben ik niet de enige. Wist je dat in onder andere de UK, Amerika en Duitsland deze functie ook bestaat? En dat is eigenlijk ook wel fijn. Dat betekent dat ik naast het ice-tastische Nederlandse team ook collega’s over de hele wereld heb. Ik kan ze om advies vragen (welke smaak is het lekkerst?), maar we creëren ook met elkaar mooie dingen (zoals het #AllFlavors concert). Als Ben & Jerry's proberen we naast ijsmakers ook meer te zijn, namelijk een koe-l merk met een nog mooiere boodschap: Peace, Love & Fairtrade Ice Cream! En dat doen we door voor verschillende onderwerpen aandacht te vragen. Wat is een betere combinatie dan dat?!?!

  Helaas ben ik zelf lactose-intolerant en kan ik niet zorgeloos genieten van Ben & Jerry’s ijs. Maar als ik een favoriete smaak moet aanwijzen, dan kies ik Vanilla Pecan Blondie. Karamel, pecannoten en bruine en witte chocoladebrownies in vanilleroomijs, dat alleen klinkt toch al fairrukkelijk?