Onze fan smaken

We zijn misschien een beetje bevooroordeeld, maar we denken dat onze Ben & Jerry's smaakcreaties vrij bijzonder zijn... en we denken ook dat onze fans vrij bijzonder zijn! En, om eerlijk te zijn, zonder onze fans, zouden we nooit op een aantal van onze iconische brouwsels gekomen zijn waarvan jullie elke dag kunnen genieten.

30 augustus 2016

1. Satisfy My Bowlsat.jpg (b&j-track stars)

We mengen al decennia lang muziek met ijs, en om het 30ste jubileum van de legende, Bob Marley, te herdenken hebben we Satisfy my bowl gecreëerd. Terwijl wij nog druk bezig waren in de keuken, vroegen we onze fans een legendarische naam te bedenken voor deze creatie… Camilla Bishop liet zich dat geen twee keer zeggen: ze kwam met de winnende inzending geïnspireerd op Marley’s klassieker "Satisfy my soul".

2. Cherry Garcia

cherry.jpg (b&j-track stars)

In 1986 kwam een fan in de VS met het idee voor Cherry Garcia en liet het achter op het berichtenbord in haar lokale Scoop shop… een smaaksuggestie waarvan we wisten dat we hem niet konden negeren! Nadat onze Flavor Guru’s eraan hadden gesleuteld in de keuken, en zij met de klassieke smaak kwamen zoals we die vandaag de dag kennen, moesten we alleen nog de anonieme tipgever opsporen. En toen we haar eindelijk hadden gevonden, hebben we haar kunnen belonen met een jaar lang gratis ijs en een plekje in onze hall of fame – die ze dubbel en dwars verdiend heeft!

3. Chubby Hubbychubby.jpg (b&j-track stars)

Ze werden gek van hun Ben & Jerry's geobsedeerd baas, Tom, toen twee medewerkers besloten een eigen smaak te maken (Chubby Hubby), gewoon om met hem de draak te steken. Maar na slechts één lepel te hebben geproefd, riep Tom dat het te goed was voor een grap! De collega’s stuurden ons een brief met hun verhaal en toen wisten we zeker dat we de smaak zelf moesten proeven… de rest is geschiedenis. Geen grap!

4. Fairly Nuts

nuts.jpg (b&j-track stars)

In 2009 startten we onze wedstrijd "Do The World A Flavour", waarbij we fans vroegen hun smaaksuggesties op te sturen. Onze gelukkige finalisten mochten naar de Dominicaanse Republiek, waar ze een Fair Trade-boerderij bezochten en onze geweldige medeoprichters, Ben en Jerry, ontmoetten die later Toni Gunnison als onze suprême winnaar kroonden!

5. Apple YUM-Ble

toffee.jpg (b&j-track stars)

Bij Ben & Jerry's weten we dat kruimels en ijs een match made in heaven zijn... dus, wanneer Meryl Logan in haar "Toffee Apple YUM-ble" creatie indiende, konden we het niet weerstaan een oplage te maken! Helaas, maken niet al onze fan smaken het tot in de vriezer… maar dat betekent niet dat onze Flavor Guru’s al het goddelijke ijs voor zichzelf hielden; ze maakten een gelimiteerde oplage van Meryl’s smaak en stuurden het naar haar, zodat ze er zelf ook van kon smullen!