De 10 vreemdste smaken uit onze Flavor Lab

4 augustus 2016

Ben & Jerry's Weirdest Flavors

Je kent vast Phish Food, en we durven te wedden dat de meesten ook ooit wel eens Half Baked hebben gegeten. Maar komen Buttery Udders en Breakfast in Belfast je bekend voor? Waarschijnlijk niet. Deze behoren tot de vele ijs creaties gemaakt in onze Flavor Lab, een magische plek in onze fabriek in Waterbury, Vermont (USA). Een team van “Screamers” – zoals “Ice creamers”, snap je hem? – bedenkt daar elke week weer nieuwe en spannende smaken. En in tegenstelling tot onze flavor guru’s, die de smaken ontwikkelen die je uiteindelijk in de winkels vindt, mogen de Screamers echt los gaan met hun fantasie.

Ben & Jerry's Weirdest Flavors

Waarom hebben we deze magische plek gebouwd?

De Waterbury Flavor Lab ontstond in 2011 als een thuis voor onze gekste ideeën die waarschijnlijk nooit in een pint zullen belanden. Aan het einde van de fabriek tour, mogen onze fans de meest recente experimentele creaties van ons ijsteam proeven. En geloof ons, die smaken gaan je verbeelding te boven! De Screamers geven fans de kans om ijssmaken te proeven die je nergens in de wereld kunt vinden. Soms zijn de Flavor Lab smaken heel vreemd, soms heel smakelijk, maar hoe dan ook, ze zijn altijd heel uniek.

Ben & Jerry's Weirdest Flavors

De 10 gekste & vreemdste smaken

We spraken laatst met onze Flavor Lab Screamer Haylee Nelson om meer te weten te komen over hun creaties. Dit zijn de 10 raarste, gekste en wildste smaken die ze ooit hebben verzonnen:

1. Lemon Poppy Seed 2

Ja het klopt, dit was de tweede versie van de Lemon Poppy Seed smaak. De Screamers vonden het geweldig, maar de fans waren het er nooit echt mee eens. Blijkbaar houden mensen er niet van dat er zaadjes tussen hun tanden zitten tijdens het ijs eten. Wie had dat ooit gedacht?!

2. Candied Apple

We hebben ons altijd al afgevraagd waarom gekonfijte appels niet meer populair zijn. Is de schil te hard? Wordt het te plakkerig? We hebben geprobeerd dit tot de bodem uit te zoeken, maar het enige dat we leerden is dat mensen gekonfijte appel ijs met karamel swirls lekker vinden.

3. Sweet Sassafras

Er was niet echt een middenweg met dit root beer (wortelbier) ijs. Je haat het of je vindt het fantastisch! We hebben wat onderzoek gedaan en ontdekten dat de mensen die het haatten in het algemeen anti-root beer zijn, en de mensen die het fantiastisch vinden juist voor. We hadden het kunnen weten.

4. Buttery Udders

Naast dat dit een van onze favoriete naam is, is deze smaak gebaseerd op Ierse roomlikeur ijs. Als dat het proberen niet waard is, dan weten wij het ook niet meer.

5. At the ChocoBanana

Deze smaak was geïnspireerd door Bananas Foster, maar het lab had ongeveer de helft van de benodigde ingrediënten niet. Maar dat weerhield hen niet om te blijven proberen, en dat resulteerde in een smaak dat mensen deed denken aan het zelfgemaakte bananenbrood van hun moeder.

6. Grape

Yup! Precies zoals het klinkt. Ben & Jerry's Grape was druivenijs! Sommigen vonden het het druiverigste dat zij ooit hebben geproefd. Anderen vonden dat het terug moest naar de tekentafel.

7. Apple Pie a la Mode

Je zou denken dat het naar appeltaart smaakt, maar het smaakt eigenlijk als Thanksgiving – als je een smaak mocht toekennen aan deze feestdag, dan zou het dit zijn. Screamers gaven hem liefdevol de bijnamen "Oma's Goodies" en "De Thanksgiving-smaak."

8. Hibiscus 2

Hibiscus 1 kwam niet door de selectie. We proberen van onze fouten te leren, maar de enige les die we hebben geleerd is dat we geen crreaties meer moeten maken die naar bloemen smaken.

9. Hawaiian Cool

Geen enkele staat ligt verder van Vermont dan Hawaii. We vierden deze langeafstandsrelatie door het mengen van ananasijs met witte chocolade chunks. Het bracht ons fysiek niet dichterbij, maar spiritueel gezien wel. Missie volbracht.

10. Maple Hippie 2

Eén van onze meest recentere smaken, deze werd geboren omdat mensen met een notenallergie ook een "nootachtige" smaak verdienen. Screamers bereikten deze prestatie door het combineren van zonnebloemboter ijs, maple en chocolate chip cookie swirls. Duh.

Nelson herinnerde ons eraan dat dit slechts 10 van de talloze smaken zijn die hun weg door de Flavor Lab hebben gemaakt. Het duurt ongeveer een week om voldoende ijs voor één dag met bezoekers te maken, dus het komen met nieuwe smaak creaties houdt hun lekker bezig. 

Heb je wel eens één van deze Flavor Lab brouwsels geprobeerd? Vertel ons erover op onze social media kanalen.