5 redenen om de Parade van IEDER1 te steunen

23 september 2016

IEDER1_rwb.jpg

Op 25 September vindt in Amsterdam een heel koe-l initiatief plaats: de Parade van IEDER1. Loop net als Ben & Jerry’s mee en spreek je ook uit voor een wereld met alle smaken! We geven je 5 redenen om mee te lopen. Zien we je de 25e?

 1. Er is dringend behoefte aan een ander geluid

  Net als veel mensen zijn wij bij Ben & Jerry’s heel erg bezorgd over de groeiende verdeeldheid in Nederland. We zien dat angst en vooroordelen toenemen: een uitzwaaidag voor Sylvana Simons, het debat over vluchtelingen en de toegenomen homohaat. Het is tijd om eenheid te kiezen boven verdeeldheid en samen sterk te staan voor mensen in alle smaken, ongeacht nationaliteit, achtergrond, religie, seksuele voorkeur of inkomen. Meer dan ooit heeft liefde en compassie een megafoon nodig. 

 2. Nederland is al lang divers en wordt alleen maar diverser

  Homo, hetero, allochtoon, autochtoon of een combinatie hiervan. Wij denken dat  Nederland al lang geen eenheidsworst meer is, als het dat ooit al is geweest. Wij willen laten zien dat je niet bang hoeft te zijn voor elkaar. Daarom maken wij ons hard voor een Nederland met alle smaken mensen, een Nederland voor iedereen. 

   

  Derek Otte_web_500x500.jpg

 3. De zwijgende meerderheid willen en moeten we mobiliseren

  Net als ons, zijn er veel mensen die de diversiteit in Nederland als een kracht zien. Alleen velen van hen - zowel mensen, instellingen als bedrijven - zwijgen omdat de toon van het debat zo onaangenaam is geworden. Zo krijgen haat en xenofobie vrij spel. Als bedrijf met progressieve waarden, vinden we het belangrijk ons uit te spreken over de dingen die wij belangrijk vinden. Door de Parade van IEDER1 te ondersteunen, willen we zo veel mogelijk van onze fans aanmoedigen om zich uit te spreken voor een inclusieve samenleving.

 4. Maak een statement

  Natuurlijk is er geen quick fix voor een inclusieve samenleving. Maar je ervoor uitspreken is wel een begin. Niemand kan alles doen, maar iedereen kan iets doen. Nu is het moment om je uit te spreken! Lees hier meer over welke initiatieven jij zelf kunt steunen.

   

  Nasrdin_web_500x500.jpg

 5. Je offline uitspreken doet ertoe

  Ja echt, protesteren heeft nog zin! Dacht je dat de straat opgaan met een spandoek niet meer voorkomt? Integendeel! Volgens een recente analyse blijkt namelijk dat tegenwoordig in Nederland nog net zoveel geprotesteerd wordt als in de jaren 60. Hoewel de meeste demonstraties tegen iets zijn, is deze demonstratie voor iets: voor een inclusieve samenleving, voor een nieuw verhaal voor en over Nederland. Zo’n demonstratie is zeldzaam.Daarom nodigen we al onze fans uit zich ook uit te spreken en met ons op te staan voor een Nederland met alle smaken mensen, een Nederland voor IEDER1!

Waarom steunen wij de parade van IEDER1?

Ben & Jerry’s is een bedrijf met progressieve waarden en we vinden het belangrijk om zaken die ons aan het hart gaan te ondersteunen. In het verleden hebben we ons al vaker ingezet voor zaken die we belangrijk vinden, zoals onze relatie met onze vrienden van Greyston Bakery, die onze brownies bakken, of onze maatregelen en campagnes voor het homohuwelijk. Als een gecertificeerd B-Corps, probeert Ben & Jerry’s, samen met 1000 andere bedrijven wereldwijd, een positieve impact te hebben op de samenleving.

Net als velen, zijn we bij Ben & Jerry’s bezorgd over de groeiende verdeeldheid in onze samenleving. We vinden het initiatief van stichting IEDER1 een broodnodig geluid op het juiste moment. Wij nodigen daarom iedereen uit met ons mee te lopen op 25 September: we are #AllFlavours in One World!