A spoon with... Sabrina Starke

8 september 2016

spoon_with_web.jpg

Sabrina Starke haar laatste album stond in het teken van haar eigen identiteit, zelfbewustzijn en empowerment van vrouwen. Zij vindt namelijk dat als vrouwen goed in hun vel zitten, ze kunnen groeien in wie ze zijn en wat ze kunnen doen. Een mooie gedacht dat zij tijdens het #AllFlavours concert ook uit zal dragen. Hoe ziet Sabrina een samenleving met alle smaken?

 

Wat betekent een samenleving met #AllFlavours voor jou?

Een samenleving bestaande uit verschillende culturen en afkomsten. Nederland is een divers land waar veel bevolkingsgroepen wonen. Maar er valt nog heel veel te winnen als het gaat over het accepteren van elkaar en de verschillen. Ik denk dat het probleem ook komt doordat mensen heel weinig open staan voor verandering, nieuwe ideeën en nieuwe inzichten. Ze denken vaak ‘zo heb ik het gedaan en zo heb ik het geleerd, dus zo doe ik het’. Als je van nature een persoon bent die open staat, dan kunnen gedachtes veranderen en kan je nieuwe ideeën binnenlaten en op nieuwe inzichten komen. Zo denk ik dat verandering kan ontstaan. Want hoe vast zit jij in hoe je naar de ander kijkt, hoeveel ruimte is er nog?

 

Op welke manier draag je zelf bij aan een samenleving met #AllFlavours?

Ik heb van huis uit meegekregen om liefdevol te zijn naar anderen. Ik probeer altijd te denken waarom iemand dat niet wilt, of er negatief over is. Dan kom ik toch uit bij de ruimte die er niet is. Iemand die zo oordeelt over de ander heeft iets niet mee gekregen, heeft angst om iets te verliezen. Rond mijn 20e ben ik veel gaan lezen, over de geschiedenis en wat er gebeurt in de wereld. Ik denk dat het een verrijking is geweest. Ik ben bewuster in het leven gaan staan. Het lijkt mij heel vermoeiend om haatdragend of negatief te zijn. Ik denk dat als je meer liefde hebt in jezelf, dan heb je ook gewoon rust. Je bent dan niet meer zo bezig met andere mensen. Binnen muziek kan ik op een andere manier mensen bewust maken van bepaalde issues. De focus van mijn laatste plaat was heel erg op vrouwen.

 

SabrinaStarke_artikel.jpg

 

Voelde je de noodzaak om deze vrouwen extra te empoweren?

Het is altijd nodig. Ik denk zelfs dat vrouwen die zich goed in hun vel voelen blijven leren en groeien in wie je bent en wat je kunt. Door mijn levenservaring en mijn eigen weg heb ik gezien hoe belangrijk bepaalde dingen zijn. In het jongerenwerk heb ik gezien hoe belangrijk het is dat jongeren op jonge leeftijd al gesteund worden in wat ze kunnen en willen. Dat ze zich kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk dat je als vrouw gelukkig kunt zijn met wie je bent, je kunt doen wat je wilt en je hier passie voor hebt.

Wat inspireert jou in het schrijven van je muziek?

Mijn missie is dat ik met mijn muziek wil bijdragen aan sociale verandering. Binnen mijn muziek praat ik over issues in mijn eigen leven of in de wereld. Thema van laatste plaat ging meer over het zelf, dat je bij jezelf moet beginnen. Het gaat ook vaak over empowerment en over liefde. Dat zijn wel belangrijke dingen om mee te nemen in je leven.

 

Hoe kan jouw en onze achterban bijdragen aan een samenleving met #AllFlavours?

Kijk kritisch naar jezelf, dan kom je tot meer inzicht hoe je een liefdevol persoon kunt zijn. Meer hoef je niet te doen. Dat straalt al af, dat inspireert en dat kan mensen blij maken. Vaak denken we naar buiten toe, maar het begint bij jezelf, van binnen.

 

We hebben het over allerlei smaken mensen. Maar wat is jouw favoriete Ben & Jerry’s ijssmaak?

Ik kies altijd Chunky Monkey, terwijl er zoveel lekkere smaken zijn.

 

Sabrina Starke treedt 15 september op het #AllFlavours concert in de WesterUnie in Amsterdam. Op het #AllFlavours concert beleef je op een muzikale manier hoe mooi de wereld kan zijn met verschillende smaken. Naast Sabrina zijn staan ook Marle Thomson, Derek Otte, DJ Mia More en Dionne van IZI Solutions op het podium. Ook hebben we nog een hele speciale surprise act. Wie dat is, houden we nog even geheim, maar we weten zeker dat je het niet wilt missen! Koop nu hier je kaartje voor maar €10,-