Ken jij deze Ben & Jerry’s pints nog?

15 september 2016

Verandering is niet altijd goed. Zoals klimaatverandering, waarvan we graag willen dat het stopt. Maar de meeste dingen worden met verandering wel beter. Zoals ijssmaken.

Als je een beetje hebt opgelet, dan heb je vast gezien dat het design op onze pints een paar keer is veranderd. En als je ons al heel lang volgt, dan weet je misschien nog dat de naam van de smaak alleen op het deksel stond en niet op de zijkant van de pint.

Ben & Jerry's Ice Cream

Dat was in 1980, toen onze oprichters het ijs begonnen te verpakken in de prachtige, baanbrekende pints.

Wacht, waren er niet altijd pints?!

Nee, dat klopt. Toen onze Scoop Shop in 1978 opende, hadden we alleen bakjes en horentjes. En oh ja, ook pannenkoeken, soep en nog wat andere gekke dingen. Een tijd lang verkochten onze oprichters alleen grote hoeveelheden ijs aan lokale restaurants. Op een dag kreeg Ben een idee: als we het ijs nou verpakken in 1-pint (500 ml) verpakkingen en dit in supermarkten verkopen, dan kunnen mensen ook thuis van Ben & Jerry’s genieten. Dat was geniaal!

En zo was de pint geboren

In februari 1980, werd het idee van Ben werkelijkheid en begonnen ze pinten te verkopen in lokale supermarkten. Nu zou je raar opkijken als je supermarkt nog nooit van de Ben & Jerry’s pints heeft gehoord.

Hoeveel van deze pint ontwerpen ken je nog?

Ben & Jerry's Ice Cream

Boven: rond 1980

Ben & Jerry's Ice Cream

Ben & Jerry's Ice Cream

Boven: 1991

Ben & Jerry's Ice Cream

Boven: 1993

Ben & Jerry's Ice Cream

Boven: 1999

Ben & Jerry's Ice Cream

Boven: rond 2000

Ben & Jerry's Ice Cream

Boven: rond 2003

half-baked-old-pack-779.jpg

Boven: 2015

cherry-garcia-current-779.jpg

Boven: hoe de pints er vandaag uitzien