Wat gebeurt er als 5 bakkers uit NYC voor de eerste keer naar Vermont komen?

5 oktober 2016

Ben & Jerry's & Greyston Bakery, in Yonkers, NY

Hoe je het ook bekijkt, dit is een vrij zoet verhaal. Het gaat over brownies en ijs. En, zoals je weet, zijn er maar een paar dingen in deze wereld beter dan brownies en ijs. Dat is gewoon wetenschappelijk.

Wat is er beter dan dat?

Dit verhaal gaat over de mensen die brownies bakken en ijs maken.

We werken al sinds 1988 samen met de Greyston Bakery, in Yonkers, NY — dat is bijna 30 jaar samenwerking, partnerschap en brownie-heerlijkheid. Alle die fudgy chunks die in je geliefde Chocolate Fudge Brownie zitten? Allemaal dankzij Greyston!

Maar na drie decennia intensief samen te werken, vroegen we ons af of we nog iets konden doen om dichter tot elkaar te komen. Het was tijd dat onze bedrijven het net zo gezellig met elkaar hebben als brownies en ijs in een pint Half Baked…

Ben & Jerry's & Greyston Bakery, in Yonkers, NY

Dus wisselden we voor een week van werknemers

Greyston is een speciale plaats. Net als Ben & Jerry's, vindt Greyston haar sociale missie net zo belangrijk als hun financiële succes. Van hun revolutionaire opendeurbeleid met betrekking tot het aannemen van mensen tot hun maatschappelijke projecten en programma's, Greyston leeft hun motto: "wij nemen geen mensen aan om brownies te bakken, we bakken brownies om mensen aan te kunnen nemen." Dit opendeurbeleid omarmt ieders potentie om een ongelooflijke werknemer te zijn, zonder verdere vragen te stellen. Voor de Yonkers-gemeenschap is dit revolutionair!

Wij hebben sommige van deze bakkers, zoals Lamont Dandrige, eerder op onze site aan je voorgesteld. Maar ze hadden nog nooit onze ijsfabrieken bezocht, en onze ijsmakers hadden nog nooit hun bakkerij gezien. Ondanks onze lange gezamenlijke geschiedenis, vroegen we ons af: hoe goed kennen we elkaar eigenlijk echt? "Het voelde alsof we dit nog persoonlijker moesten maken voor onze werknemers”, zei Rob Bellezza, directeur van de Ben & Jerry's fabriek.

Ben & Jerry's & Greyston Bakery, in Yonkers, NY

Vrienden maken in de grote stad

Een team van vijf Ben & Jerry's medewerkers reisde af naar Yonkers, New York. Ze werden gekozen vanwege hun passie voor onze sociale missie en ze konden niet wachten om erachter te komen hoe het er in Greyston en Yonkers aan toe gaat. Sommige waren zelfs nog nooit naar New York geweest, dus een uitstapje naar de top van de Freedom Tower in Manhattan kon niet uitblijven.

Het Ben & Jerry’s-team kreeg de kans om brownies te maken bij Greyston, wat een echte eye-opener bleek te zijn. Sommige waren verrast door hoe fysieke het werk was, in vergelijking met het werk in de Ben & Jerry's fabriek. Het team bezocht ook het Greyston Early Learning Center en de Community Gardens en zag met eigen ogen het opmerkelijke werk dat Greyston Bakery rondom Yonkers voor elkaar krijgen.

Ze werden ook nog getrakteerd op een diner gemaakt door studenten van de culinaire school die hun certificaat ontvingen via Greyston’s Workforce Development.

"Het was een eer om uitgekozen te worden", zei Vicki Keel, een gevoel dat door iedereen op de reis gedeeld werd.

Een eerste keer voor alles

Het Greyston-team kwam de week erop naar Vermont. Ze brachten tijd door bij onze twee fabrieken in Waterbury en St. Albans. En natuurlijk hielpen ze ook bij het maken van sommige batches Chocolade Fudge Brownie! Ze hadden de kans om te lunchen met Jostein Solheim, onze CEO, en kregen meer informatie over smaakcreatie. Daarna gingen ze, vrijwillig, op een Camp Ta-Kum-Ta ervaring, zodat ze uit de eerste hand konden zien wat voor soort werk Ben & Jerry’s in de gemeenschap doet.

Ben & Jerry's & Camp Ta-Kum-Ta

Vermont kan begin mei nog wat fris zijn en dat heeft het Greyston-team zeker gemerkt! "Het is koud," hoorden we vaak. Van de zonnige (en warmere) kant bekeken, had een van de leden nog nooit Vermont ahornsiroop gehad, dus daar hebben we verandering in gebracht. (We stoppen in Vermont in alles siroop.) Rob Hackett vertelde ons ook dat toen hij hoorde dat hij geselecteerd was om naar Ben & Jerry’s te komen, hij niet kon wachten om te gaan. "Ik voelde me geweldig. Ik pakte mijn koffers  in ongeveer een uur nadat ik hoorde dat ik naar Ben & Jerry's ging."

Ben & Jerry's & Greyston Bakery, in Yonkers, NY

Een gezamenlijk doel

Onze eerste werknemer-uitwisseling was een groot succes en er zijn al plannen voor verdere persoonlijke samenwerkingen. Er gaat niets boven mensen ontmoeten op de plek waar ze werken, hun handen te schudden en de verhalen te horen.

Rob, onze directeur van de fabriek, zei het het beste: “Er was meteen een klik. Aan het eind van de dag waren het geen twee groepen uit verschillende locaties, maar waren het twee groepen met een gezamenlijk doel.”

Ben & Jerry's & Greyston Bakery, in Yonkers, NY