Onze top 5 muzikale smaken

20 oktober 2016

Toen Ben en Jerry in 1987 met dit bedrijf begonnen, was hun doel om het beste ijs op de aardigste manier te maken. Het mengen van ijs en muziek was de kers op de taart. Dus, laten we een even terug in de tijd gaan en sommige mooie momenten opnieuw beleven waardoor we het meest rockende ijs bedrijf werden…

 1. 1987: Cherry Garcia maakt zijn debuut

  Cherry Garcia combineert twee van onze meest favoriete tradities: muzikale eerbetonen en tips van onze fans. Via een anonieme ansichtkaart van twee Dead heads (oftewel Grateful Dead fans) uit Portland, Maine (Amerika) kwam het idee om een smaak na Grateful Dead gitarist Jerry Garcia te vernoemen. Dit konden we gewoon niet weerstaan! Deze kersen-sensatie blijft een alltime favoriet in onze Scoop Shops... en Garcia heeft er zelf ook van genoten!

 2. 1997: Phish Food verschijnt op het podium (en in jouw vriezer)

  Burlington (Vermont, Amerika) heeft de wereld enkele van de meest geprezen wonderen gebracht, waaronder Ben & Jerry’s ijs…. en de andere is de legendarische rockband Phish. In 1997 besloten we om dromen uit te laten komen door samen Phish Food te creëren. Leuk feitje: Ben wilde eigenlijk framboos in de smaak, maar de band heeft hem overtuigd om karamel swirls erin te doen. Daardoor heeft het nu zijn overheerlijke gooeyness. Dat is de kracht van rock!

 3. 2006: Glastonberry liet van zich horen

  Ben & Jerry’s was al vaak te vinden op festivals voordat we besloten dat het hoog tijd werd om met een smaak te komen voor deze mooie muziekervaring. Nadat we inspiratie opdeden bij onze fans, maakten we een euforische voorraad Glastonberry. In deze pint zat niet alleen een flinke dosis nostalgie (denk maar eens aan al die zomerdagen dansend op het festival)… het hielp ook mee in de bijdrage van Glastonbury’s aan het mooie doel WaterAid!

 4. 2007: Bohemian Raspberry was de hoofdact

  De jaren 2000 was een geweldige tijd voor muziek en Ben & Jerry’s bessenijs in je vriezer. In 2007 eerden we muzikale koninklijkheid Queen! Deze euforische combinatie van vanille ijs, chocolate fudge brownie en frambozen swirls steunde de Mercury Pheonix Trust. Dit fonds is opgericht om bewustwording en goede doelen te financieren in de wereldwijde strijd tegen AIDS. Rock on!

 5. 2016: One Love rocks!

  Enkele van de grootste rocksterren in de muziekwereld ondergaan zo nu en dan een naamsverandering. One Love is geen uitzondering hierop en nam in 2016 deze nieuwe naam aan. Sinds 2014 verspreidde namelijk Satisfy My Bowl dezelfde heerlijke zoete klanten ter nagedachtenis aan de legendarische Bob Marley. En daarbij helpt deze heerlijke smaak het 1Love-jeugdkamp in Jamaica te financieren, dat jongeren hun talenten leert ontdekken door middel van muziek.