Van diversiteit naar inclusiviteit

BenJerry-izi-symposium-V2.jpg

Zet vrijdag 21 oktober maar alvast in je agenda. Waarom? Dan vindt het Ubuntu symposium ‘van diversiteit naar inclusiviteit’ plaats waar ook de voorzitter van Ben & Jerry’s Board of Directors, Jeff Furman, spreekt.

IZI Solutions maakt zich – net als wij – zorgen om de heersende verdeeldheid, polarisatie, segregatie en onwetendheid. De missie van IZI Solutions is om raciale en economische ongelijkheid teniet te doen. Kennis speelt hierbij een belangrijke rol. Daarom organiseert IZI Solutions regelmatig bijeenkomsten voor jongeren en young professionals. Een van deze bijeenkomsten is het Ubuntu symposium: van diversiteit naar inclusiviteit. 

Meld je aan voor het Ubuntu symposium op 21 oktober!

Wat is Ubuntu?

Ubuntu staat voor “het geloof in een universeel gedeeld verbond dat de gehele mensheid verbindt". Oftewel ''Ik ben, omdat Wij Zijn''. Vanuit deze gedachte gaan we voor een sociaal rechtvaardige en gelijkwaardige samenleving waarin ontmoeting, dialoog en verbinding centraal staan. Hiervoor werkt IZI Solutions samen met verschillende organisaties en sleutelfiguren.

 

Het Ubuntu symposium op 21 oktober gaat over diversiteit en inclusiviteit. Naast de voorzitter van onze Board of Directors spreken keynote sprekers Astrid Elburg en hoogleraar Astrid Homan.

BenJerry_inclusion_blog.jpg

Ben & Jerry’s en Ubuntu

Net als IZI Solutions maken wij ons bij Ben & Jerry’s zorgen om de toenemende verdeeldheid van de maatschappij. Namens Ben & Jerry’s vertelt Jeff Furman, de voorzitter van onze speciale Board of Directors hoe wij daar als bedrijf tegenaan kijken en wat wij doen om een inclusievere en welkomere samenleving te creëren. De naam Jeff Furman klinkt je misschien niet zo bekend in de oren, maar hij is een van de drijvende krachten achter onze progressieve waarden en verbindt zich graag aan projecten om de wereld te verbeteren en rechtvaardiger te maken. Hij is dan ook de aangewezen persoon om te spreken tijdens het Ubuntu symposium en om zijn visie met anderen te delen.

Programma

Wanneer: 21 oktober 2016

Waar: Foppingadreef 22, Amsterdam

Hoe laat: 13:30 uur inloop

Eindtijd: 17:30 uur

Ja, ik kom 21 oktober naar het Ubuntu symposium!

Waarom zet Ben & Jerry’s zich in voor een inclusieve samenleving?

Ben & Jerry’s is een bedrijf met progressieve waarden en we vinden het belangrijk om zaken die ons aan het hart gaan te ondersteunen. In het verleden hebben we ons al vaker ingezet voor zaken die we belangrijk vinden, zoals onze relatie met onze vrienden van Greyston Bakery, die onze brownies bakken, of onze maatregelen en campagnes voor het homohuwelijk. Als een gecertificeerd B-Corps, probeert Ben & Jerry’s, samen met 1000 andere bedrijven wereldwijd, een positieve impact te hebben op de samenleving. Net als velen, zijn we bij Ben & Jerry’s bezorgd over de groeiende verdeeldheid in onze samenleving. We are #AllFlavours in One World!

Het Ubuntu symposium op 21 oktober vinden wij een heel mooi initiatief en dit supporten wij dan ook graag. Zien we jou daar ook?