Melk & room: het maken van het lekkerste ijs, op de best mogelijke manier

16 november 2016

BenJerry-CaringDairy_1.jpg

Heb je je ooit afgevraagd waar het melk en room voor het Ben & Jerry’s ijs vandaan komt? Van ons Caring Dairy-programma! We vertellen je er hier alles over.

Bij Ben & Jerry’s streven we er altijd naar om het lekkerste ijs op de best mogelijk manier te maken. En omdat meer dan de helft van je Ben & Jerry’s pint uit melk of room bestaat, besteden we hier extra veel aandacht aan. Vroeger kocht Ben & Jerry’s de melk van lokale boerenfamilies waarvan we wisten dat zij hun koeien goed behandelden en die ook aan het milieu dachten.

Nu in 2016, doen we dat nog steeds op dezelfde manier, maar dan via ons Caring Dairy-programma.

Het Caring Dairy-programma

Het Caring Dairy-programma is een uniek programma. Hiermee helpen we boeren om duurzamer te produceren en waarbij we in de gaten kunnen houden wat de impact van de melkproductie is het milieu. Het programma is ontwikkeld samen met toonaangevende academici, dierenwelzijnsorganisaties, dierenartsen en boeren. We hopen het Caring Dairy-programma de komende jaren verder te kunnen ontwikkelen.

BenJerry-CaringDairy_3.jpg

Blije Koeien, Blije Boeren en Blije Aarde

Door te focussen op de drie aspecten: Blije Koeien, Blije Boeren, Blije Aarde, kijkt het Caring Dairy-programma naar alle aspecten van de melkproductie. Wij geloven dat de welzijn van de koe, goede grond en de welzijn van de boer en zijn familie centraal staan bij de duurzaamheid van de productie. We kunnen je dan ook verzekeren dat we bijhouden wat de impact op alle drie de aspecten is, en we helpen de boeren de productie te verbeteren. Of dat nu is dat de grond verbeterd moet worden, de verbetering van de gezondheid van de koeien of meer tijd doorbrengen met de familie. Al deze dingen zijn onderdeel van het Caring Dairy-programma. Dit houden we dan ook bij en willen we verbeteren waar nodig.

Hoe werkt het?

Onze boeren vullen regelmatig gegevens in en daarop laten we matrixen los om zo ‘Blije Koeien, Blije Boeren, Blije Aarde’ te kunnen meten. Als we de resultaten hebben, dan stellen we een plan van aanpak op zodat de boeren nog duurzamer te werk kunnen gaan. Zo krijgen ze bijvoorbeeld workshops van echte experts. Dit doen we elk jaar en daarmee zorgen we ervoor dat het Caring Dairy-programma zich steeds kan blijven verbeteren en ontwikkelen.

BenJerry-CaringDairy_2.jpg

Een Good Dairy Award

De mensen van Compassion in World Farming waren zo onder de indruk van ons programma, dat zij ons in 2011 een Good Dairy Award gaven. Tot op de dag van vandaag hebben we deze award nog steeds en daar zijn we heel erg trots op!

Ben & Jerry's koop je tijdens de Doe Maar Lekker Duurzaam weken bij de Albert Heijn met de speciale pas van de Postcodeloterij (tot en met 20 november 2016). Voor meer informatie over onze duurzame producten, kijk op www.doemaarlekkerduurzaam.nl.