Half Baked ijsrepen

6 december 2016

Wil je indruk maken op je vrienden? Maak dan je eigen Half Baked ijsrepen! Met dit recept heb je meer dan genoeg repen voor al je vrienden. Of wikkel ze per stuk in vershoudfolie, stop ze in de vriezer en hou ze allemaal voor jezelf! Wij zouden het wel weten…

 

1834-half-baked-bars-comp.jpgWat moet je doen:

 1. Maak de brownie laag (zie hieronder)
 2. Maak de koekjesdeeg laag (zie hieronder)
 3. Maak de vulling (zie hieronder)
 4. Laat het Half Baked ijs een beetje zacht worden en verdeel het gelijkmatig over het koekjesdeeg.
 5. Leg vervolgens de brownie laag hier bovenop.
 6. Leg het geheel in de vriezer totdat het ijs weer hard is geworden (ongeveer 3 uur) en snijdt het in repen.
 7. Enjoy!

Brownie laag:

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Leg bakpapier in een vorm (33x23cm), en vet het papier in.

 • 115g ongezouten boter
 • 225g suiker
 • 59g ongezoete cacaopoeder
 • 1 theelepel espresso poeder (optioneel, maar super n’ice!)
 • 2 eieren
 • 2 theelepels vanille extract
 • ½ theelepel zout
 • 120g bloem

Smelt de boter in een pan. Voeg de suiker, cacaopoeder en het espresso poeder toe als de boter helemaal gesmolten is. Roer door het mengsel om ervoor te zorgen dat alles goed mengt en de suiker smelt. Giet het mengsel in een kom en klop het tot een glad mengsel. Het geheel koelt zo ook wat af. Voeg daarna eerst de vanille toe en vervolgens één voor één de eieren. Blijf het mengsel steeds goed roeren. Voeg de bloem en het zout tegelijkertijd toe en mix de ingrediënten totdat het weer een glad mengsel is. Giet het in de vorm die je klaar hebt gezet en verspreid het mengsel geleidelijk over de bodem. Zet de vorm 11 tot 13 minuten in de voorverwarmde oven en laat de brownie daarna weer op kamertemperatuur komen. 

Koekjesdeeg laag:

 • 113g ongezouten boter, op kamertemperatuur
 • 200g bruine suiker
 • 2 theelepels Double Cream (in Nederland heb je hier niet echt een vervanger voor. Maak daarom een mengsel van één deel mascarpone (80% vet) en twee delen slagroom.)
 • 1 theelepel vanille extract
 • ½ theelepel zout
 • 240g bloem
 • 90g chocolade stukjes

Snijd de boter in stukjes en mix ze met de suiker tot een gladde en fluffy substantie. Voeg de double cream, de vanille en het zout toe en mix de ingrediënten door elkaar. Voeg daarna de bloem toe en wanneer het weer een glad mengsel is, ook de chocolade stukjes. Leg bakpapier in een blik (33x23cm) en druk het deeg gelijkmatig aan op de bodem. Zet het blik in de koelkast totdat je hem weer nodig hebt.  

Vulling:

2 ½  pint Ben & Jerry’s Half Baked.

 

Wordt dit jouw nieuwe favoriete snack?!