Hot or not: IJs editie

20 december 2016

ingredients-blog.jpg

Trending of ending?

Als je een beetje op ons lijkt, wil je waarschijnlijk ook graag de vinger aan de pols houden. Is er iets nieuws of is de roddel van vorige week nog relevant? Zijn bloemenkransen nog hip? Hoe zit het met het verzamelen van LP’s?

De trends die wij nauwlettend in de gaten houden zijn de trends op basis van voedsel. Wij zijn er vrij zeker van dat ijs nooit uit de mode gaat (yes!), maar de smaken en texturen die hip zijn, zeker wel. Je moet de volgende keer dat je in de supermarkt bent maar eens kijken naar de covers van de food magazines. Valt je iets op? Vaak gaat het allemaal om dezelfde food trends en die zie je dus later in de schappen terug.

“We lopen overal op voor.”

Volgens onze Flavour Guru en ‘angry chef’ Eric Fredette gaan hij en zijn team alleen achter een trend aan als ze er zeker van zijn dat ze er flink mee voor lopen. Ze lopen dan zo ver voor dat tegen de tijd dat het op de cover van een magazine staat, het al in pints te verkrijgen is. Klaar voor jou om te kopen en op te eten (en misschien even een foto van te maken voor op Instagram). Dat is geen toeval, dat is gewoon heel veel onderzoek op het gebied van toetjes trends.

So, wat is hot en wat is not?

We hebben onze Flavour Guru’s gevraagd wat er nu hot is op het gebied van toetjes en de trends die zij zien. Dit is wat we ontdekten:

Mout: HOT

Throwback smaken zoals deze beleven een vrolijke heropstand. Wil je het proberen? Dan moet je wel even op reis, maar je vindt dit in onze smaak Chubby Hubby.

Donuts: WARM

Verse, kleine donuts hebben hun beste tijd gehad. Maak dus snel nog een donut ijs sandwich, voordat het te laat is!

Red Velvet Cake: NOT

Er was een tijd dat je niet om Red Velvet heen kon in de winkels en op menukaarten. Op dit moment is het wel over het hoogtepunt heen.

Cupcakes: NOT

Weet je nog dat je overal wel cupcakes kon kopen? We vinden het erg jammer, maar we zijn #overit.

Bourbon en whiskey: HOT

Donkere likeuren zijn nu echt op hun hoogtepunt. Het is zo populair dat er geruchten gaan dat er een whisky tekort in het vooruitzicht is. Inslaan dus!

Niet-traditionele ijssmaken: HOT

Denk aan lavendel, groene thee en avocado. Het zijn niet de ijssmaken waar je in eerste instantie aan denkt, maar ze zijn zeker populair onder de trendsetters.

Bacon: HOT

Er gaat geen week voorbij zonder weer te horen over een te gek, over de top bacon recept. Maar als je hoopt op een Ben & Jerry’s bacon smaak moeten we je helaas teleurstellen. Dit past niet in onze inzet voor Koosjere (en dus baconloze) pints.

Acai bessen: WARM

Er was een tijd dat iedereen die we kenden aan het worstelen was met hoe ze dit Zuid-Amerikaanse fruit moesten uitspreken. Als je er nog steeds niet helemaal uit bent, geen stress, deze bes is toch op zijn einde.

Craft beer: HOT

Op een of andere manier heeft de ambachtelijk bier gekte zijn weg gevonden in de ijswereld en andersom. Hallo, dus zegt Amerika ‘hallo’ tegen Belgium Chocolate Chip Cookie Dough Ale!

Cake pops: NOT

We weten niet precies waarom deze cake balletjes op een stokje ooit populair zijn geworden, maar we vinden het prima dat ze nu langzaam verdwijnen.

Regenboog eten: HOT

Waarom regenboogbagels, -cakes, -sushi rolls en –pannenkoeken ooit een ding zijn geworden weten we niet. Maar we haten het niet, we zijn juist geïnspireerd!

Vegan stuff: HOT

Vegan versies van klassiek eten zijn momenteel enorm hip. Zoals vegan bacon en vegan cheescake. En, oh ja, Ben & Jerry’s Non-Dairy. Helaas zijn deze voorlopig alleen in Amerika te verkrijgen.

 

Maar, wees gerust. Hoe veel we ook houden van het volgen van foodtrends, we blijven loyaal aan onze klassieke favorieten. Rockstars zoals Phish Food en Half Baked hebben niets om zich druk over te maken.