We ate #AllFlavours:
Ben & Jerry’s smaken van 2016

29 december 2016

bingo 49.jpg

Nog even en dan is het al weer 31 december, wat betekent dat 2016 bijna voorbij is. Bij Oud & Nieuw horen feestjes, goede voornemens en ja, we moeten eraan geloven… ook overzichten. Maar voor elke ijsliefhebber is dit dé enige lijst die er echt toe doet. Dus laten we terugkijken op een jaar vol (h)eerlijke nieuwe smaken. Heb jij ze allemaal al geprobeerd?

 • 1. One Sweet World

  Fairrukkelijk ijs eten en ook nog wat terug doen voor de samenleving? Dat kan met onze eerste koffiesmaak in Nederland: One Sweet World. Voor deze smaak hebben we Fairtrade karamel- en koffie ijs samengebracht met marshmallow en karamel swirls en chunky chocolade &-tekens. En het is een smaak met een missie! Van iedere verkochte pint wordt in Nederland royalties gedoneerd aan stichting IEDER1

 • 2. Vanilla Pecan Blondie

  Dit is de nieuwe favoriet van velen van ons bij Ben & Jerry’s. Vanilla Pecan Blondie, waar was je al die tijd? Wij denken dat dit de rijkste, vanille-ste, met perfect gecarameliseerde pecannoten, blondie brownieste, gezouten karamel swirlste ijssmaak met pecannoten van de hele wereld is… Deze smaak kan je toch niet weerstaan?

 • 3. Raspberry Cheesecake Cookie Core

  Onze Cookie Core smaken zijn niet nieuw, deze ken je natuurlijk al. Maak ken je ook de nieuwste toevoeging in deze populaire familie? Raspberry Cheesecake Cookie Core is met zijn frambozen en cheesecake ijs omringd door witte choco chunks een echte core-beleving op z’n Ben & Jerriest. Zonder deze geproefd te hebben, is je Ben & Jerry’s smaakbeleving niet compleet!

 • 4. Cookie Dough just got cookier!

  In 2016 brachten we een hele nieuwe familie in het Ben & Jerry’s schap. En wat voor een! Een familie bestaande uit een koekjes & ijs-combinatie voor elke gelegenheid; of je nu op pad bent of thuis op de bank zit! Zo hebben we voor Cookie Dough liefhebbers die altijd onderweg zijn de Cookie Dough ‘Wich of de ‘Wich Multipack en de kleinere Son of a ‘Wich om te delen met vrienden. Ben je toch meer een chocolade-liefhebber? Pak dan de Chocolate Fudge Brownie ‘Wich erbij, met een fudgy chocolade twist. Natuurlijk hebben we ook aan de pint lovers gedacht met de S’Wich Up. Welke smaak is jouw favoriet uit deze ‘Wich familie?

 • 5. Sofa so N'ice

  Een avondje op de bank hangen is soms de perfecte avond. Natuurlijk wel in het gezelschap van Ben en Jerry. En een lepel. Zo’n avond vraagt om de perfecte bankhang-smaak, die je bijstaat in goede en slechte tijden, als je huilt en als je lacht. We hebben hem gevonden, Sofa so N’ice. Duik in een pint met zachte gezouten karamel swirl, chocolade koekjes & chewy smeuige brownies. De perfecte partner voor op de bank! N’ice, toch?

 • 6. One Love

  Met One Love smokkelen we een beetje, hij is namelijk niet echt nieuw. Sinds 2014 ken je deze overheerlijke smaak al onder de naam Satisfy My Bowl. Een smaak ter nagedachtenis aan Bob Marley, die ook nog eens goed doet voor de wereld. Zo steun je met deze smaak het 1Love-jeugdkamp in Jamaica te financieren, dat jongeren hun talenten leert ontdekken door middel van muziek. Dat is nog eens liefde!

Met onze campagne ‘We are #AllFlavours in One World’ hebben we niet alleen heerlijke nieuwe ijsjes vol chunks, swirls, ‘Wiches en heel veel liefde in het schap gebracht! Maar we lieten ook van ons horen buiten de schappen.

Zo hebben we samen getoerd, gedanst en heel hard meegezongen met Typhoon, meegelopen met de Parade voor IEDER1 om zo onze stem te laten horen voor een samenleving met #AllFlavours en een traantje weggepinkt voor de citroenen en de kersen in Coneville. Naast dit alles, zal natuurlijk onze liefde voor ijs altijd blijven.