De 5 koe-lste fietspaden ter wereld

9 februari 2017

Woody_BikeLanes_FB.jpg

Nederland is een echt fietsland. Gelukkig kunnen andere landen er ook wat van. Zo fiets 30% van de Deense bevolking elke dag en 29% van de Finse bevolking en in Londen bestaat een kwart van alle voertuigen in de spits uit fietsers. Maar ze kunnen niet aan ons tippen, wij fietsen veel, 43% van onze inwoners fietst dagelijks! Indrukwekkend he?!

Maar waarom zijn deze cijfers zo hoog? Nou, één ding dat er voor zorgt dat veel mensen gaan fietsen zijn goede fietspaden. Dat is in Nederland al veel het geval en gescheiden fietspaden komen ook steeds vaker voor. 

Denk je nu dat fietsen suf is? Nee hoor, kijk maar eens naar deze koe-le en opmerkelijke fietspaden van over de hele wereld.

Deze blog is gemaakt door 10:10 - lees hier meer over ze!