Ben & Jerry's Ice Cream

 

Wordt dit ook jouw eerste keer?

De eerste keer is altijd spannend en bijzonder. Als je 18 bent mag je – officieel – veel dingen voor de eerste keer doen. Je rijbewijs halen, een verkoelend biertje of heerlijk wijntje kopen (met mate natuurlijk), je eigen smartphoneabonnement afsluiten en jezelf ziek melden op school. Maar hét belangrijkste op dit moment: stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen!

 

18+ only

Ben je tussen de 18 en 24, dan is woensdag 15 maart jouw eerste keer. De eerste keer om te gaan stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen. En dat is super spannend, dat snappen we heel goed.

Want met jouw stem heb je invloed op de toekomst: op die van Nederland en van jezelf. Met jouw stem kan je mede bepalen wie er in de Tweede Kamer komt en welke onderwerpen hoog op de agenda komen te staan. Je wilt vast weten of er na je studie een baan voor je is, of je en huur- of koophuis kunt betalen en of er goed voor je gezorgd gaat worden wanneer je in het ziekenhuis belandt. Dit zijn allemaal onderwerpen die in de Tweede Kamer worden bepaald en waar joúw stem dus invloed op kan hebben.

Doe de check

Breng jij ook uren door op Tinder? Gewoon om te zien wie je tegenkomt? Als je dan toch bezig bent om dé perfecte match te vinden, doe dan ook meteen de Jongerenkieswijzer en vind jouw politieke match. Zo ben je goed voorbereid voor je eerste keer stemmen. Dat je gaat stemmen, is zeker. Toch? Want met deze smoesjes kan je echt niet meer aankomen. En voor dat een extra zetje in de rug hebben we 150 redenen voor je verzameld waarom je écht moet gaan stemmen.

Voel je nu toch nog een lichte twijfel…? Dat is nergens voor nodig. Beloof jezelf hieronder dat je gaat stemmen op 15 maart, daag je vrienden op social media uit dit ook te doen & maak kans op een koe-le Ben & Jerry’s zitzak. Zo kun je het niet vergeten!

Ja, ik beloof te stemmen.

& daag mijn vrienden uit dit ook te doen. Klik hier!

Wist je trouwens dat nu je 18 jaar bent je ook Minister-President kunt worden? Misschien moet je toch eens een kans wagen naar het premierschap in 2022. Maar eerst vier jij de eerste keer dat je hebt gestemd!