Zeg HOI! tegen de Haters

13 maart 2017

BenJerry_hoi.jpg

Help Nederland met een glimlach het stemhokje in

De verkiezingen staan voor de deur: op 15 maart mag er gestemd worden. Dit jaar zijn de verkiezingen belangrijker dan ooit. Tegelijkertijd is er veel angst en boosheid in Nederland; boosheid over vluchtelingen en angst voor populisten, nepnieuws en veiligheid op straat.

Wij maken ons zorgen over deze angst en boosheid. En, in tegenstelling tot ons ijs, is dat niet cool! We weten dat er geen ‘quick fix’ is en het vraagt veel meer dan dat wij als ijsmakers kunnen doen. Maar we denken wel dat iedereen iets kan doen om Nederland met meer positieve energie het stemhokje in te laten gaan. 

Ja, ik doe mee & maak Nederland milder gestemd voor de verkiezingen

  • 14 maart: Hoi tegen Haters-dag!

    Wij denken namelijk dat je- in de basis- haat niet bestrijdt met haat, maar met liefde. Daarom ondersteunen wij de beweging Whocares die polarisatie en verharding in Nederland tegengaat. Zij willen dinsdag 14 maart mensen mobiliseren om op straat het ijs te breken, gewoon door simpelweg ‘hoi’ te zeggen. Want ‘hoi’ zeggen is vriendelijk, kost helemaal niets en zorgt ervoor dat iedereen zich net meer welkom voelt, welke overtuiging je ook hebt. Wij denken dat hoe meer mensen ‘hoi’ op staat zeggen, hoe meer vooroordelen smelten. En als je positief, hoopvol en vol energie bent, maak je misschien wel net even andere keuzes. 

    Doe ook mee aan de Hoi tegen Haters-dag! Groet 5 mensen op straat en zeg doei tegen haat. Zo help je Nederlanders milder het stemhokje in. Zet je nu als happy activist op ‘aanwezig’ in het Facebook event en je krijg alle tools & tricks om samen Nederland milder gestemd te maken. 

Ja, ik doe mee & maak Nederland milder gestemd voor de verkiezingen

Waarom doen wij dit?

Wij zijn een bedrijf dat zich al sinds de oprichting in 1978 heeft hardgemaakt voor de zaken die we belangrijk vinden. Bijvoorbeeld door meer dan 20 jaar de LHBTQI beweging te steunen voor gelijke rechten om te houden van wie ze willen houden of in de VS de Black Lives Matter beweging te steunen. 

Ook in Nederland ondersteunen we verschillende partners om samen  vooroordelen te laten smelten. Niemand kan alles doen maar iedereen kan iets doen. Zo ondersteunen wij bijvoorbeeld Stichting Ieder1, een stichting die diversiteit wil vieren. Ook werkten we in het verleden samen met Whocares en de Refugee Start Force op het project Opencrib, om Nederlanders en Nieuwe Nederlanders hun huizen voor elkaar open te stellen.