Ken jij de ingrediënten voor een #AllFlavours samenleving?

4 april 2017

BenJerry_OSW_ingredienten.jpg

De ingrediënten voor een #AllFlavours samenleving zijn niet altijd zo makkelijk te vinden als de brownie chunks, chocolade swirls en marshmallows die we aan ons ijs toevoegen. Maar wij geloven dat als we veel verschillende ingrediënten samenbrengen en goed roeren, onze wereld - net als ons ijs - veel lekkerder wordt. Voilá: onze top 5 ingrediënten voor een wereld met #AllFlavours:

 1. Liefde

  Wij houden van ijs, dat is duidelijk. Het liefst elke dag weer… en we weten dat jullie net zo van ijs houden als wij. Maar soms komt die liefde toch wat te kort. We geloven dat liefde, nu meer dan ooit, een megafoon nodig heeft. Naast ijs houden wij bijvoorbeeld ook heel erg van muziek. Daarom zijn er ook ‘muzieksmaken’ zoals One Love. Een wereldberoemde muzikant uit Jamaica zong eens over het feit dat mensen samen moeten komen en zich op hun gemak moeten voelen. Andere muzikanten vragen zich af waar de liefde eigenlijk gebleven is.


  Wij geloven dat er heel veel liefde in deze wereld is... Liefde voor ijs, voor muziek, voor degene van wie je houdt of voor wie of wat dan ook. Hoe je het ook bekijkt: liefde is een ingrediënt dat nergens mag ontbreken!  

 2. Openheid

  We zouden waarschijnlijk een groot, dik boek kunnen schijven over waar onze Flavour Guru’s hun inspiratie vandaan halen. Maar eigenlijk gaat het uiteindelijk maar om één specifiek ingrediënt dat absoluut gebruikt moet worden om ervoor te zorgen dat we keer op keer weer lekker ijs creëren: openheid. Openheid voor het nieuwe en het onbekende. Stel je eens voor dat Ben en Jerry het niet aan hadden gedurfd om brownie chunks in het ijs te doen of om te experimenteren met andere smaken. Dan zou ons ijs er heel anders uit hebben gezien. Natuurlijk is het niet altijd gemakkelijk, en soms lijken uitdagingen onoplosbaar. Maar laat je niet afschrikken, er kan zomaar iets magisch gebeuren als je er maar voor open staat!

 3. Begrip

  Er zijn mensen die geen chocolade lusten! Kan je je dat voorstellen? Wij kunnen het ook haast niet geloven. Toch zul je steeds vaker mensen tegenkomen die anders zijn, die andere ervaringen hebben of in andere dingen geloven. Ook al is iets soms heel vreemd of moeilijk te begrijpen... Begrip is een ingrediënt waarbij we dingen vanuit een ander perspectief leren zien. Dus zelfs als iemand niet van chocolade houdt, toon dan begrip en geniet samen van een pint Cinnamon Buns!

 4. Verbondenheid

  Herken je het moment dat je er naar uit kijkt om je pint ijs samen met iemand anders uit te lepelen, gewoon omdat het samen zoveel leuker is dan alleen? Verbondenheid is een ingrediënt dat van waarde wordt, wanneer het samen gebeurt. ‘Één voor allen, allen voor één’ wordt altijd zo mooi gezegd. Hier bij Ben & Jerry’s betekent verbondenheid dat je andere mensen helpt en steunt wanneer het nodig is. De ene dag help jij hen, een andere keer helpen zij jou wanneer je hulp nodig hebt. Bijvoorbeeld wanneer er geen overheerlijke pint meer in je vriezer te vinden is. Help een ander, en jij wordt ook geholpen. Zo simpel kan het zijn…

 5. Veel ijs.. in #AllFlavours!

  Dit ingrediënt ligt natuurlijk voor de hand. Niet alleen ons ijs komt in alle smaken, maar onze samenleving bestaat ook uit alle smaken mensen. Wij vinden dat iedereen hierbij hoort en we dus allemaal ‘part of de pint’ zijn! Daarom zetten we ons al jaren in voor onderwerpen die de wereld een klein beetje beter maken of mensen die het af & toe extra nodig hebben, zoals mensen van de LHBT-community of mensen die op de vlucht zijn voor oorlog en geweld.

  Onze toekomst hangt af van hoe goed we samenwerken en hoeveel liefde, openheid, begrip en verbondenheid we voor elkaar tonen. Met ons ijs willen we ons -samen met onze fans- inzetten voor een inclusievere en welkomere samenleving en vragen we iedereen om op te staan voor eenheid en tegen verdeeldheid! Zo gaat een deel van de opbrengst van sommige van onze smaken naar partners die goed werk doen, zoals bijvoorbeeld naar VluchtelingenWerk Nederland.

  Wil je meer weten? Lees hier meer over waar we voor staan en wat we doen.