Chocoladebroodpudding

bread-pudding-779x400 (HoY).jpg

INGREDIËNTEN

  • 2 pints Ben & Jerry’s Hooked On You ijs, op kamertemperatuur
  • 3 eieren
  • 375 tot 500 gram brood of gebak van een dag oud

 

  1. Leg alle ingrediënten klaar.

  2. Snijd het brood en/of gebak (vooral croissants en brioche zijn goed) in kleine blokjes of plakjes. Leg het brood op een bakplaat. Je kunt nu twee dingen doen: 1) laat de het brood een nachtje staan zodat het wat harder wordt. Of 2) toast  het brood ongeveer 10 minuten in de oven terwijl die aan het voorverwarmen is.

  3. Doe je gesmolten roomijs in een hele grote kom en voeg de eieren eraan toe. Roer het geheel om alles goed te mengen. Voeg de stukjes brood toe en meng alles goed. Laat het broodmengsel een uurtje rusten zodat het ijs en de eieren goed opgenomen kan worden. Verwarm als het uur bijna om is de oven voor op 180°C.

  4. Vet een taartblik in met olie of boter.Doe het broodmengsel in het blik en laat het ongeveer 30-40 minuten bakken in de oven.

  5. Als de pudding klaar is, haal hem dan uit de oven en laat hem wat afkoelen. Serveer hem met een grote scoop Ben & Jerry’s ijs en smullen maar. Jummm!