10 festivalhacks die je weekend nog
ice-tastischer maken!

29 juni 2017

Wat vind je het leukste aan de zomer? Het zonnige weer dat perfect is voor een ijsje? De geur van vers gemaaid gras? Alle dingen die je buiten kunt doen waar het eindelijk niet meer te koe-l voor is?  

Niet dat dat allemaal niet leuk is, maar het állerleukste aan de zomer vinden we het festivalseizoen. Als je muziek, buiten zijn, je beste vrienden, heerlijk eten en zonnig weer met elkaar combineert, dan kán het gewoon niet fout gaan!

Of je nou een festivalveteraan bent of voor de eerste keer gaat, je kunt nooit té voorbereid zijn. Als ervaren festivalgangers zweren we bij deze 10 hacks om het allerbeste uit een weekendje weg te halen:

 1. Vroege vogell

  Vroeg opstaan is niet altijd leuk, maar het heeft ook voordelen. Zo ben je lekker op tijd op het festivalterrein en hoef je je geen zorgen te maken om de drukte. Je kunt dan bijvoorbeeld alvast op je gemak rondkijken en het terrein verkennen. Geniet nog maar even van al die rust. En als extra voordeel: je hoeft niet op te schieten met het opzetten van je tent. Zijn wij de enigen die onze haringen altijd scheef de grond in slaan?

 2. Locatie, locatie, locatie

  Onderschat het niet: een goede kampeerplek uitzoeken is heel belangrijk. Je wilt in de buurt van het pad slapen, maar ook niet zo dichtbij dat iedereen over je tent struikelt als het donker is. Ook de toiletten houden we het liefst een beetje dichtbij, maar niet té dichtbij... je snapt zelf wel waarom. 

 3. Hijs de vlag!

  Neem een vlag, een lap stof of iets anders opvallends mee zodat je je tent van een afstandje kunt zien. Je dénkt natuurlijk dat je je thuisbasis uit duizenden zou herkennen, maar voor je het weet zie je door de camping je tent niet meer. Vooral in de kleine uurtjes is de extra hulp altijd welkom.

 4. Draag laagjes

  Ja, het is overdag warm. Maar vergeet niet dat dat ’s nachts heel anders kan zijn. Zelfs als je samen met een gigantische groep festivalgangers de nacht door aan het dansen bent, kan het best een beetje fris worden. Neem dus altijd laagjes mee, ook al is het voor de zekerheid! Het is nóg beter als je bovenste laagje onderdeel is van een (te) gek kostuum! Wat dacht je van een koe-le onesie? Of ga je voor een wat modieuzere aanpak, zoals een fancy jasje?

 5. Opgeruimd staat netjes

  Gezellig kamperen in een mooie omgeving. Wat kan dat nou verpesten? Stapels met lege blikken en etensverpakkingen kunnen dat! Maak het opruimen extra makkelijk en neem een paar afvalzakken mee voor op je kampeerplek. En gebruik ze ook!

 6. Houd het koe-l

  Wil je koud drinken meenemen? Of misschien zelfs een pint Half Baked? Vries voor je vertrekt wat volle waterflesjes in. Die kun je supermakkelijk als koelpakken gebruiken! 

 7. Een goed begin is het halve werk

  De meeste festivals hebben een uitgebreide line-up, verspreid over een paar podia. Het zou dus heel goed kunnen dat je niet alle artiesten kent die komen optreden. En dat is helemaal niet erg! Maar hun optredens worden nét dat beetje leuker als je de muziek al eens geluisterd hebt. We raden je aan om een lekkere afspeellijst met alle festivalacts te maken om van tevoren te luisteren.

 8. Lifehack jezelf naar voren

  De meeste festivals hebben twee of meer podia zodat de ene band alvast kan opbouwen terwijl de andere nog aan het spelen is. Best een slim idee – er zijn geen pauzes tussen de sets, dus de muziek blijft altijd doorgaan. Heb je héél veel zin in een bepaalde show en wil je een plekje op de eerste rij veroveren? Wacht dan niet tot de vorige band klaar is met spelen. Ga vroeg naar het goede podium en zoek snel een mooie plek uit voordat iemand je te vlug af is! 

 9. Houd de squad bij elkaar

  Over smaak valt niet te twisten. Dat geldt voor je lievelings-Ben & Jerry’s, maar zeker ook voor muziek. Je zult waarschijnlijk dus niet de hele tijd bij je vrienden blijven. Niets mis mee, maar vertrouw niet te veel op je telefoon om ze daarna weer terug te vinden. Op een festivalterrein valt het bereik van je mobiel nog wel eens weg, en dan heb je natuurlijk niets aan die app-groep! Overleg dus eerst en maak een plan voor als jullie elkaar kwijt raken. Je kunt bijvoorbeeld een opvallende ontmoetingsplek aanwijzen. Geloof ons, dat gaat je een heleboel stress schelen! 

 10. Neerm al je vrienden mee

  Het is echt zo: hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Neem al je vrienden mee voor een weekend vol optredens, feestjes en kampeerpret... en vergeet die pint Ben & Jerry’s niet voor in je draagbare vriesbox!