Top 10 beste smaken voor na middernacht

15 juni 2017

spooning after dark

Lepelen in het donker

Er zijn heel veel manieren om Ben & Jerry’s te eten, maar één van de beste manieren is toch in het donker, diep in de nacht. Er is iets magisch aan ’s nachts door je huis lopen met alle lampen uit, terwijl je al uitgebreid aan het nadenken bent over welke smaak je gaat kiezen. En er is niemand om je te storen terwijl je diep in de pint duikt! Terwijl de meeste mensen al lang aan het dromen zijn, doe jij nóg iets beters: in het donker een pint Ben & Jerry’s leeg lepelen.

Eigenlijk is er geen verkeerde tijd om Ben & Jerry’s te eten, en geen verkeerde smaak. (Waarschijnlijk omdat het gewoon heel goed voelt om met een pint op de bank te kruipen als iedereen al aan het slapen is.) Toch hebben we zeker een paar favorieten die een echte knuffelmarathon verdienen als je weer eens door het huis sluipt met romige dromen in je hoofd. 

 1. Topped Chocolate Caramel Cookie Dough

  Het is wel zo eerlijk om je even te waarschuwen: er zijn een heleboel stoffige wetenschappers die zeggen dat eten na 8 uur ’s avonds slecht voor je taille is. Toch kunnen we écht geen nee zeggen tegen deze chocolade-cookie dough combo. Deze smulsessie rond middernacht is dus een prima manier om je stofwisseling voor de volgende dag een vroege start te geven! En van al die (h)eerlijke stukjes cookie dough en karamelswirls kun je alleen maar lekker dromen, toch?

 2. Chocolate Fudge Brownie

  Het is al meer dan 25 jaar geleden, maar het blijft een mooi verhaal. Het kostte heel wat nachten – en een paar roestvrijstalen bijltjes –  om de eerste pint Chocolate Fudge Brownie te maken. (Het bleek dat de bevroren Greyston brownies een beetje, uh, knapperiger dan normaal waren.) Toch hebben die lange nachten heel wat opgeleverd voor ijsliefhebbers toen de eerste pints met Chocolate Fudge Brownie in de winkels verschenen. We vinden het dan ook hoog tijd om die doorgehaalde nachten te eren met een lepel en een pint in de nacht. 

 3. Hooked On You

  Het is allang middernacht geweest, maar jij bent nog klaarwakker. Je krijgt je onbereikbare liefde, stiekeme crush of lieve date maar niet uit je hoofd... we hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Gelukkig weten we daarom ook wat de allerbeste oplossing is – ijs natuurlijk! Zorg dat je in tijden van heftige verliefdheid altijd genoeg pints Hooked on You aan de haak slaat. Dan worden eenzame nachten zonder je match ineens een stuk leuker! En onthoud altijd: wie weet delen jullie binnenkort wel een ijsje, tot die tijd is er gewoon meer voor jou. Win-win!

 4. Strawberry Cheesecake

  Chunks, nootjes en stukjes deeg zijn voor sommige mensen alles wat ze nodig hebben. Als je vooral zin hebt in wat fruitigs voor het slapen gaan is Strawberry Cheesecake een perfecte keuze voor een welterusten-pint. (En door al die aardbeien die erin zitten kun je ook nog eens doen alsof het gezond is!)

 5. Cinnamon Buns

  Als je stiekeme overval op de vriezer na middernacht plaats vond, gefeliciteerd! Het is officieel de volgende morgen. We weten allemaal wat dat betekent: ONTBIJT! Met Cinnamon Buns, natuurlijk.

 6. Half Baked

  Als er een concurrent is voor ijs eten op de late avond, dan is het wel koekjes bakken op de late avond. Maar als je niet het risico wilt lopen dat je iedereen wakker maakt met de heerlijke geur van koekjes, kun je het maar beter houden bij het deeg. We maken het je zelfs nog iets gemakkelijker: maak gewoon een pint Half Baked open en vis de fudgy chunks en de stukjes chocolate-chip cookie dough eruit waar de smaak zijn naam aan te danken heeft. 

 7. Caramel Chew Chew

  Als je ervan houdt om diep in de nacht allerlei driedelige dingen te bingen, dan is Caramel Chew Chew de pint voor jou. Perfect voor als je een drietal avonturen in een galaxy far, far away beleeft of drie lange reizen door Midden-Aarde maakt. Het is een fairrukkelijke trilogie met in de hoofdrollen het karamelijs, de karamelswirls en de zachte karamelchunks - voor alle nachten waarin driemaal scheepsrecht is. Je kunt zelfs nog een andere lepelhouder uitnodigen voor een gezellige avond met z’n drieën. Jij, je partner in crime en een pint vol lekkers.

 8. Sofa So N'ice

  Het is je favoriete plek om bij te praten met je vrienden op de late avond. Het is de perfecte meubel om comfortabel de hele nacht lang series in te bingen. Als er iemand komt logeren maar een luchtbed vergeet, dan staat hij altijd voor je klaar: we hebben het natuurlijk over je bank. We nemen banken nog wel eens voor lief, maar het is tijd om ze de liefde te geven die ze verdienen. Sofa So N’ice is het perfecte eerbetoon aan jouw geliefde tweezits-, driezits-, hoek- of slaapbank. Ga er dus lekker voor zitten en hef je pint op je allerbeste late-night loungeplekje. 

 9. One Sweet World

  Als je nog laat aan het werk bent en je begint een beetje moe te worden, dan weet je al hoe laat het is: koffietijd! Je zou een kop filterkoffie kunnen zetten (duurt lang!), of op zoek kunnen gaan naar de koffiepads. Maar van een pint van onze koffiesmaak One Sweet World hoef je alleen de deksel af te halen. Dat scheelt je weer wat tijd, je hebt het ten slotte al druk genoeg! Misschien krijg je er niet echt een cafeïnekick van, maar we beloven dat je écht niet naar bed wilt voor je er alle marshmallows uit gevist hebt.

 10. Karamel Sutra

  In je eentje ijs eten in het donker; het is verrassend spannend. Je kunt voor één keer helemaal eten zoals jij het wilt: eerst de chunks en dan de swirls; uit een bakje of uit de pint. Niemand die je in de gaten houdt of zegt wat je moet doen! We moeten wel toegeven: deze smaak vraagt gewoon om wat gezelschap. Pak er een extra lepel bij en haal je allerliefste ijsbuddy: Karamel Sutra is gemaakt voor lepelsessies in het donker!

Wat zijn jouw favoriete smaken voor na twaalven? Is ijs echt beter als de zon onder is? Laat het ons weten op Twitter via @BenJerrysNL!