10 geniale ijshacks

11 juli 2017

Bij Ben & Jerry's eten we een heleboel ijs. EEN HELEBOEL. We kunnen wel zeggen dat we er best goed in zijn. Ken je het spreekwoord “oefening baart kunst”? Nou, we zijn al bijna 40 jaar lang iedere dag aan het oefenen. Iedere. Dag. (En we hebben er nog nooit over geklaagd.)

Toch zijn er ook een heleboel dingen die we nog niet weten over ons favoriete onderwerp: hoe we het ijs waar we zoveel van houden in onze mond krijgen.

Kijk eens naar deze koe-le levensverbeterende trucs en bereid je voor, want je gaat de manier waarop je ijs eet naar een heel nieuw niveau tillen...

 1. Koekje erbij?

  Hou je van ijssandwiches? Oké, luister: pak een pint en een mes, en snijd je pint in schijven. Je bent duidelijk een dessert-pro, dus als het goed is heb je ergens nog wel wat lekkere koekjes liggen. Moeten we je nou echt vertellen wat de volgende stap is? En vind je dit allemaal veel gedoe, maak het jezelf makkelijk! Ga voor de Ben & Jerry’s ‘Wich. Hoef je alleen nog te kiezen tussen Cookie Dough ‘Wich of Chocolate Fudge Brownie ‘Wich

 2. Dicht het lek

  IJshoorntjes, wie houdt er nou niet van? Toch moeten we ook leven met de nadelen. Wat dacht je van dat onvermijdelijke gedrup als het ijs door een gaatje in de hoorn smelt? Oplossing: doe een kleine marshmallow onderin je hoorntje. Doei, druppeltjes!

 3. Half werk

  Stel je voor: jij én een vriend azen op de laatste pint in de vriezer. Je ZOU natuurlijk het ijs met heel veel moeite precies gelijk kunnen verdelen over jullie bakjes. OF je snijdt de pint gewoon recht doormidden. Meteen prijs. Wil je bonuspunten scoren, versier hem dan met extra toppings. Enjoy!

 4. Geen smeerboel meer

  Niemand houdt meer van ijsjes dan kinderen. En met “houden van” bedoelen we “een spoor van gesmolten ijs achterlaten op alles en iedereen in je huis”. Zo los je dat simpel op: maak een gaatje in een papieren bord en doe er een hoorntje in. Die schoonmaakspullen kunnen terug de kast in. 

 5. Plannen als een pro

  Er is niets zenuwslopender dan een tafel vol ijs-etende kinderen met puntige feesthoedjes. Maar wat je ook doet, raak niet in paniek. Dit verjaardagsfeest zal NIET eindigen in ijzige chaos. Waarom? Omdat je gisteren het ijs al voorgeschept hebt! Pak die doos  met perfecte bolletjes uit de vriezer en maak een ererondje. 

 6. Scoopen is een kunstvorm

  Nog een tip: ijs is warmer aan de randen en kouder in het midden, dus... begin te scheppen aan de rand. Ja, het is simpel, maar het maakt een heel groot verschil. 

 7. We krijgen het er warm van

  Heb je genoeg van die stijve pols als je een bolletje uit een héél bevroren pint probeert te scheppen? Houd je ijsschep eventjes onder de hete kraan, schud het water eraf, en schep met gemak en zelfvertrouwen. 

 8. Zacht geserveerd

  Als je het probleem van hard ijs helemaal wilt vermijden, doe je pint dan in een luchtdichte plastic zak voor je hem in de vriezer stopt. Zo heb je wanneer je maar wilt lekker zacht ijs. 

 9. De wereld op zijn kop

  IJskristallen zijn de grootste vijand van ijs. Voorkom deze keukenramp! Wil je een deel van het ijs bewaren? Zet de pint dan diep in de vriezer en op z’n kop. Er is natuurlijk nog een manier om het te voorkomen... eet de hele pint in één keer leeg! 

 10. Ieder nadeel heeft zijn voordeel

  Normaal gesproken is het een triest moment wanneer je pot met chocoladepasta of pindakaas  bijna leeg is en je rouwt om een prachtige en productieve relatie. Je hoeft niet meer verdrietig te zijn. Want wat gebeurt er als je een paar bollen ijs in een pot die bijna leeg is doet? Magie. Dat is wat er gebeurt!

Heb jij nog meer geniale ijshacks? Laat het ons weten door te tweeten naar @BenJerrysNL!