5 ingrediënten met een verrassend verhaal

13 juli 2017

We zijn best trots op wat we in iedere pint stoppen – zoals al die chunks en swirls waar we zoveel om geven. Maar of je het gelooft of niet, er zit meer in iedere scoop dan je zou denken. Het is tijd om je pint eens van dichtbij te bekijken, en uit te vinden wat er nou precies onder de deksel zit.

 1. Brownies met een verhaal

  Onze zachte, smeuïge brownies komen van de Greyston Bakery, een sociale onderneming met een hele speciale werkwijze. Iedereen die naar binnen loopt (en dat zijn nogal wat mensen in Yonkers, New York!) krijgt een kans om te werken. Zo geeft de Greyston Bakery mensen een kans om hun leven opnieuw op te bouwen door ze te laten bakken. De bakkers krijgen een opleiding, maatschappelijke hulp en een vaste baan. Dat vinden wij toch een (h)eerlijke deal!

 2. Veggie-vriendelijk!

  Wist je dat al onze smaken in Europa geschikt zijn voor vegetariërs? We gebruiken geen enkel vleesproduct. Nee, echt niet! Onze legendarische flavour gurus gebruiken zelfs een speciaal recept om onze marshmallows gelatinevrij te maken. Onze zachte marshmallow-swirls zijn dus een traktatie voor je smaakpapillen én veggie-vriendelijk. Geef die Hooked On You eens door! 

 3. Milk & Cream

  Oké, oké... we weten vrij zeker dat jullie allemaal al weten dat er melk en room in onze pints zitten. Maar wat zit er dan in die melk? Voor ons zijn gezond land, toegewijde boeren, slimme energie en een sterke lokale gemeenschap allemaal belangrijke ingrediënten voor een geweldig product. Dat is precies waarom we ons Caring Dairy programma opgezet hebben. Met dit initiatief maken we zuivel op een manier waarvan koeien, boeren én onze planeet blij worden. 

   

 4. Bananen

  Iedereen verdient een kans. Het maakt niet uit wie je bent of hoe je eruit ziet. Dat geldt ook voor onze ingrediënten, en in het speciaal voor onze bananen. Ja, je leest het goed! In onze pints vind je bananen van alle soorten en maten. Er wordt dus geen super lekker fruit weggegooid omdat het er een beetje raar uitziet! Daarnaast krijgen de bananenschillen een tweede leven als dierenvoer. Zo zorgen we ervoor dat er geen enkele banaan verspild wordt.

 5. Vrije uitloop-eieren

  Alle eieren die in ons ijs zitten komen van vrije uitloop- en kooiloze kippen. Door de regels van vrije uitloop krijgen kippen altijd gezond en voedzaam eten, schoon water en genoeg ruimte. De kippen krijgen alles wat ze nodig hebben – en waar ze gelukkig van worden!