Ben & Jerry's bladerdeegtaartjes

Ben & Jerry's truffeltaartje

INGREDIËNTEN

Ganachevulling:

Glazuur:

 • 80 gram poedersuiker, gezeefd
 • 2 el gesmolten boter
 • 2 tot 4 el melk
 • Optie: 2 tl ongezoete cacaopoeder voor chocoladeglazuur

Deeg:

 • 1 pakje bladerdeeg of je favoriete eigengemaakte recept

Eimengsel:

 • 1 ei, gemengd met 1 el water

Decorratie (optioneel):

 • Hagelslag, kokosvlokken, chocoladevlokken, gehakte noten... Laat je creativiteit de vrije loop!

 

 1. Maak eerst de ganachevulling. Doe de chocoladevlokken in een middelgrote kom, groot genoeg voor de chocolade en het roomijs. Breng het ijs langzaam aan de kook in een pan met zware bodem. Roer regelmatig zodat de suikers niet op de bodem van de pan aanbranden. Zodra je het kookt, giet je het hete roomijs over de gehakte chocolade en laat je het geheel 3-5 rusten.

 2. Roer het mengsel totdat het een gladde consistentie krijgt. Laat de ganache afkoelen tot op kamertemperatuur door deze 6-8 uur te laten staan of 1-2 uur in de koelkast te zetten.

 3. Maak nu de taartjes. Haal het deeg uit de vriezer en ontdooi het volgens de aanwijzingen op de doos. Verwarm de oven voor op 200°C. Als het deeg klaar is, rol het dan uit en leg het op een schoon oppervlak. Gebruik eventueel een deegrol om het deeg en de randen platter te maken. Snijd het deeg door de helft. Je hebt nu twee rechthoeken. Doe hetzelfde met de andere bladerdeeg vellen zodat je acht rechthoeken hebt.

 4. Leg vier rechthoeken op een bakplaat bedekt met bakpapier. Schep 2 eetlepels ganache in het midden op elke rechthoek. Gebruik een kwastje of je vingers om een laagje eimengsel rondom elk stuk deeg te smeren. Leg op elke rechthoek nog een rechthoek bladerdeeg en sluit de randen door ze met je vingertoppen zachtjes in te drukken. Sluit de randen tot slot door er met de tanden van een vork op te duwen. Als de taartjes afgesloten zijn, besmeer je ze met het eimengsel en gebruik je een scherp mes om in elk taartje vanboven enkele luchtgaten te maken. Bak de taartjes 15-17 minuten of totdat ze goudbruin en luchtig zijn. Haal ze uit de oven en laat ze 10 minuten rusten voordat je het glazuur erop doet (ze zijn ook fairrukkelijk zonder glazuur!).

 5. Terwijl de taartjes in de oven staan, kan je alvast het glazuur maken. Meng de gezeefde poedersuiker (en het cacaopoeder als je liever chocoladeglazuur wilt) met de gesmolten boter en voeg langzaam (per 1 eetlepel) de melk toe totdat het glazuur een smeerbare dikke consistentie is.

 6. Als de taartjes wat afgekoeld zijn, besmeer ze dan met een laagje glazuur en versier ze met je favoriete topping.