Home Safe Home

Waarom wij ons inzetten voor mensen op de vlucht! 

22 augustus 2017

BenJerry_vluchtelingen_safe.jpg

Alle smaken mensen

Je kent ons voornamelijk van het ijs dat wij maken, maar wij spreken ons ook graag uit over zaken die we belangrijk vinden. Bij Ben & Jerry’s staan we namelijk voor een wereld met alle smaken mensen.

Ben Cohen en Jerry Greenfield zijn twee vrienden die allebei hun studie niet afgemaakt hebben. Ze hadden allebei weinig kwaliteiten die hen geschikt maakten voor loondienst. Ze hielden niet van sport, maar wel van eten en daarom begonnen ze een ijswinkel in een oud tankstation in Vermont, Amerika. Opkomen voor elkaar is iets dat zij belangrijk vinden en ze zijn ervan overtuigd dat iedereen, dus ook bedrijven, een bijdrage kunnen leveren aan een rechtvaardige en duurzame samenleving.

Al 40 jaar steunen wij als bedrijf Ben & Jerry’s daarom initiatieven voor mensen in alle smaken. De afgelopen 15 jaar hebben we ons bijvoorbeeld hardgemaakt voor het homohuwelijk, omdat we vinden dat liefde in alle smaken komt en dat mensen allemaal hetzelfde recht hebben om te houden van wie ze willen houden. Daarnaast hebben we dit jaar in Nederland een campagne gelanceerd om meer jongeren naar de stembus te krijgen. We vinden namelijk dat democratie alleen werkt als iedereen meedoet.

 

Waarom vluchtelingen?

We zetten ons nu in voor vluchtelingen met onze campagne Together for Refugees. Dat doen we samen met internationale organisaties zoals de International Rescue Committee (IRC) en nationale organisaties zoals VluchtelingenWerk. Er zijn veel mensen op dit moment op de vlucht voor oorlog of geweld. Het overgrote deel wordt opgevangen in de regio, maar er is nog steeds een deel dat ondanks dat ze al gevlucht zijn voor oorlog en geweld ook in het opvangkamp niet veilig zijn. Bijvoorbeeld alleenstaande moeders, of LHBT-ers (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders). We vinden dat we iets moeten doen om deze groep mensen te helpen. En nu is zo’n moment. 

rebuild_fb.jpg

Home Safe Home

Bij Ben & Jerry’s vinden we dat iedereen moet kunnen zijn wie hij is en dat deze specifieke groep mensen een veilige plek verdient. De komende maanden ligt er een wetsvoorstel in Brussel dat hier iets aan kan veranderen. Het Europese hervestigingsplan is een voorstel om deze bijzondere groep mensen die nog steeds niet veilig zijn, te helpen. Ook jij kan hieraan bijdragen door de petitie te tekenen.  Hoe meer mensen meedoen, hoe groter de kans dat het voorstel wordt aangenomen.

 

Home Sweet Honeycomb

We hebben al lang geleden uitgevonden dat we veel meer kunnen doen dan alleen geld doneren om een positieve bijdrage te leveren. We gebruiken de kracht van ons hele bedrijf om een verschil te maken. En regelmatig zetten we zelfs boodschappen op de verpakking om aandacht te vragen voor een onderwerp dat ons aan het hart gaat en onze fans op te roepen.   

Om aandacht te vragen voor de campagne hebben we ook een nieuwe smaak ontwikkeld met de naam Home Sweet Honeycomb. Het is op dit moment nog niet in Nederland verkrijgbaar, maar daar komt snel verandering in.

Stay spooned voor de lancering!