12 gekke dingen die gebeuren wanneer je de hele dag omringd bent door ijs

1 augustus 2017

Werken bij Ben & Jerry’s kan zwaar zijn. Van lol maken met collega’s tot volledig omgeven worden met ijs. Heel veel mensen vragen zich af hoe het is om de hele dag tussen het ijs te werken. Nou, we kunnen je vertellen; het is een beetje gek, maar vooral fairrukkelijk! 

 1. De pint sprint

  Zelfs wanneer we onbeperkt ijs als tussendoortje kunnen eten, trekt iedereen een sprint naar de vriezer als er een nieuwe smaak binnen is gekomen. Een nachtje kamperen om de eerste in de rij te zijn, wordt – tja – toch wel een klein beetje raar gevonden. 

 2. Op wacht staan is een must

  We doen er alles aan om onze favoriete smaken voor onszelf te houden. We verstoppen ze, schrijven onze naam erop of stoppen hem in een herkenbare zak. De pint op je bureau laten staan, loopt in ieder geval nooit goed af…

 3. Één of twee scoops?

  Iedereen wil ijs in zijn of haar koffie in de ochtend, toch?! Dit verslaat elke andere koffievariant! Zeker als je er een scoop - of twee - van onze koffiesmaak One Sweet World in doet.

 4. Je vrienden weten dat jij voor het lekkers zorgt

  Als je vrienden je uitnodigen voor een feestje, weten ze één ding zeker: jij neemt ijs mee! Laat anderen de bitterballen en hapjes meenemen en je weet zeker dat er voor iedereen wat lekkers is. 

 5. Er zit altijd meer achter ‘zomaar even langskomen’

  Wanneer vrienden ‘zomaar’ even langskomen is dat altijd omdat ze weten dat er een 'Wich op ze ligt te wachten. 

 6. Je kent alle ins en outs

  Je weet écht alles over de verschillende smaken van Ben & Jerry’s, dus dat laat je dan ook vaak horen. En terecht, je hebt ze tenslotte allemaal meerdere keren geproefd. Ja. Allemaal!

 7. Waar blijft die nieuwe smaak?

  Het wachten op een nieuwe smaak kan soms veel van je vragen. De smaken die net iets minder gewild zijn op kantoor, hebben de neiging iets te lang in de vriezer te blijven liggen en ken je al wel.

 8. Een goed gebalanceerd eetpatroon

  In de loop van de tijd leer je dat ijs het perfecte bijgerecht is bij je lunch. Het is trouwens ook een perfecte vervanging. Mocht je je lunch zijn vergeten. Of al vol zitten van al dat ijs...

 9. Gezocht: ijs-eters

  Soms is ijs eten echt een belangrijke taak. Voor fotoshoots, smaaktesten en de ontwikkeling van nieuwe smaken begint je dag soms om 9 uur ‘s ochtends met een pint Hooked On You. Je dag kan altijd vervelender beginnen.

 10. Schoonmaak-uurtje

  Ons ijs komt overal terecht – op het bureau, documenten, je gezicht. Het is gewoon niet te voorkomen. We hebben het echt geprobeerd, dus we zorgen dat er altijd een rol keukenpapier in de buurt is.  

 11. IJs klinkt altijd goed in de oren

  Soms leidt het je alleen maar af en de andere keer zorgt het juist voor wat afleiding. Als je een kleine oppepper nodig hebt in de namiddag, klinkt een bakje met jouw favoriete Ben & Jerry’s smaak wel heel erg aantrekkelijk. En niet alleen in de namiddag...

Over het algemeen hoor je ons niet klagen. Elke dag is weer even gek en verrassend leuk, net als onze fairrukkelijke ijssmaken. Lees hier en hier hoe het er in Nederland aan toe gaat. Wat lijkt jou het leukst aan bij Ben & Jerry's werken? Laat het ons weten via @BenJerrysNL!