Het ontstaan van One Sweet World

31 augustus 2017

Image_1.jpg

Onze fairrukkelijke ijsjes worden gecreëerd door onze Flavour Guru's. Onze eerste Europese koffiesmaak One Sweet World werd gemaakt door Flavour Guru Andrea Ball. En omdat we net zoals zij altijd alles over onze smaakcreaties te weten willen komen, hebben we Andrea en onszelf op een ijsje getrakteerd (natuurlijk ijs, wat anders?!). Ben je benieuwd geworden naar het verhaal achter One Sweet World?

Lees met ons mee en kom meer te weten over ons karamel- en koffie ijs met marshmallow en karamel swirls en chunky chocolade &-tekens. Dit zou wel eens een van onze 'sweetest' creaties kunnen zijn, maar het verhaal onder het deksel maakt hem nog specialer...

 

De zoektocht naar nieuwe smaken

Andrea werd geboren in Engeland, groeide op in Australië, woonde in Japan en de Verenigde Staten en woont nu in Londen... Ze is dus een echte wereldreizigster en is eigenlijk voortdurend onderweg en op zoek naar inspiratie voor nieuwe ijssmaken. Dat klinkt als een droombaan, toch? 

Ik houd van reizen, nieuwe dingen proberen en voor mij onbekende smaken te leren kennen. De cultuurverschillen zijn vaak een uitdaging en je moet vaak aan nieuwe situaties wennen, maar je leert zo ongelofelijk veel. Dat maakt het gewoon super leuk!

Andrea, Flavour Guru

Andrea_2.jpg

 

Mensen samenbrengen

Al onze smaken zijn best euforisch (als we het zelf mogen zeggen). Ze zijn zo kleurrijk als onze samenleving en ons ijs. Je kunt je vast voorstellen dat het soms moeilijk is om met een nieuwe, bijzondere smaak te komen. En wat is er zo bijzonder aan deze smaak? Het is Europa’s eerste Fairtrade koffiesmaak! 

Koffie is iets waarvan veel mensen elke dag genieten,… en iedereen weet dat je onder het genot van een kopje koffie goed kunt praten over de wereld, liefde, werk etc. Wat is er dan beter dan de smaak One Sweet World te noemen, dat symbool staat voor iets dat mensen over de hele wereld samen kan brengen. Zoals koffie dat ook doet.

Andrea, Flavour Guru

De koffiebonen in deze pint komen van Fairtrade coöperaties over de hele wereld, die zo hun steentje bijdragen om boeren een eerlijke prijs voor hun producten te geven. De meerderheid van de koffie die je smaakpapillen in deze pint doet tintelen komt van de Huatulco koffiecoöperatie in Mexico. Zij hebben door de Fairtrade sociale premies in de gemeenschap scholen, een bibliotheek en een medisch centrum gebouwd en beurzen en onderwijsprojecten ontwikkeld. N’ice he?

Image_2.jpg

Laten we het even over de swirls hebben

Wat is beter dan een swirl in het Ben & Jerry's ijs? Dat klopt, twee swirls! Bij One Sweet World draait alles om samenkomen en daarom voegde Andrea niet alleen heerlijke karamelsaus, maar ook nog een kleverige marshmallowsaus aan het ijs toe. “Zo worden letterlijk alle ingrediënten samen gehouden” zegt Andrea. 

 

Chunks in overvloed

Onze Flavour Guru's weten als geen ander dat een pint niet compleet is zonder chunks om naar te zoeken. Voor deze smaak liet Andrea zich inspireren door de & in onze eigen naam. Het &-teken staat symbool voor saamhorigheid en verbinding. Plus, deze chunks zijn gemaakt van fairrukkelijke Fairtrade chocolade, perfect voor diegene die iets wil dat goed smaakt, maar ook goed doet. Vaak zijn er maar twee kleine gebaren of symbolen nodig om de wereld – net zoals ons ijs – een beetje beter te maken. 

 

Voor een samenleving met alle smaken mensen... 

Als je dacht dat dat het was, dan heb je het mis. Want bij One Sweet World gaat het verder dan de rand van de pint. Zoals velen van jullie, maken ook wij, bij Ben & Jerry’s, ons druk om de toenemende verdeeldheid van onze samenleving. Angst en vooroordelen spelen een steeds grotere rol. Meer dan ooit, hebben we waarden zoals liefde en begrip voor elkaar nodig. Laten we samen komen en ons sterk maken voor een gemeenschappelijke wereld. Met One Sweet World hopen we dat onze fans zich inzetten voor een inclusievere samenleving en de stijgende angst de rug toekeren om er samen voor te zorgen dat de wereld een klein beetje zoeter en zachtaardiger wordt. Een deel van onze royalties gaat dan ook direct naar het stichting IEDER1.

Wil je meer weten over One Sweet World? Hier ga je naar onze campagne-pagina voor een wereld voor iedereen. Want bij Ben & Jerry's geloven wij in een wereld met alle smaken mensen, we are #AllFlavours in one world. Dat blijkt bijvoorbeeld ook uit onze campagnes rondom het homohuwelijk of zoals die voor de Tweede Kamer verkiezingen in Nederland, maar ook onze recentste campagne waarin we aandacht vragen voor een veilige plek voor iedereen. Teken hieronder de petitie om aan te geven dat jij dat ook belangrijk vindt.